Beşiktaş ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve siyahbeyazlı takımın henüz sözleşme uzatmadığı Mustafa Pektemek, Trabzonspor'a önerildi. Bizzat menajeri tarafından başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun arandığı ve "Pektemek ile ilgilenir misiniz" diye sorulduğu ortaya çıktı. Hacıosmanoğlu'nun bunun üzerine Beşiktaş yöneticisi Ahmet Nur Çebi'yi arayarak oyuncunun durumunu sorduğu öğrenildi. 

89 maçta 16 gol attı 
Çebi'nin, "Bizim Mustafa'ya verebileceğimiz rakam belli. Sizden ne kadar istediler bilmiyorum ama eğer o kadar çok paranız varsa size hayırlı olsun" dediği bildirildi. Bu futbolcu hakkında son kararı teknik direktör Ersun Yanal'ın vereceği dile getirildi. 26 yaşındaki Mustafa. Beşiktaş ile 89 maça çıkarak 16 gol attı, 8 de asist yaptı. Pektemek geçirdiği ağır sakatlıklarla sık sık gündeme geliyor.

Ağır sakatlık geçirdi
7 Aralık tarihinde oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçının 68. dakikasında Belkalem ile hava topu mücadelesine çıkan Pektemek sakatlanmıştı. Burnunda ve yüzünde kırıklar olan Mustafa 2 farklı ameliyat geçirdi. 26 yaşındaki oyuncu 3 ay forma giyemeyecek.