Bordo-Mavililer’in en büyük hayali, yeni ve modern bir statta takımlarını desteklemek. Nuri Albayrak’ın başkanlık koltuğunda oturduğu dönemde bunun için kollar sıvandı. Birçok fikir ortaya atıldı. 2010 yılında ise Akyazı Projesi gündeme geldi. Dönemin başkanı Sadri Şener, bunun hayata geçirilmesi için çok çabaladı. Belli bir ilerleme de sağladı. Ancak normalde 2012-13 sezonunda tamamlanması beklenen projede bir türlü ciddi adımlar atılmadı. Sürekli sorunlar çıktı. Sadri Şener, bu konuyla ilgili olarak, “Uçakla üstünden geçerken bakasım bile gelmiyor” diyerek yaşadığı hayal kırıklığını ortaya koydu. 

‘En kısa sürede bitecek’

Trabzonspor’a gönül veren taraftarların Akyazı Projesi’yle ilgili duyguları da Şener’den farklı değildi. Taa ki geçtiğimiz haftaya kadar. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Ankara’daki temasları sonuç verdi. Önce Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Proje en kısa sürede tamamlanacak” açıklamasını yaptı. Asıl müjde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, yarın Trabzon’u ziyaret edecek. Şehirde birçok temaslarda bulunacak. En önemlisi de Akyazı Projesi’nin temelini atacak. Ayrıca yakından takip ederek en kısa sürede bitirilmesi için gerekeni yapacak.

‘Hayal, gerçek oluyor’

Akyazı Projesi’nde yıllar sonra ilk kez bu kadar önemli adımlar atılması, Bordo-Mavililer’i bir hayli keyiflendirdi. Projeden umudunu kesenler, şimdilerde, “Yılların hayali gerçek oluyor. Darısı yeni statta maç izlemeye” yorumları yapıyor. Akyazı Projesi’nde sadece 40 bin kişilik stat bulunmayacak. 3 bin kişilik kapalı spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 tenis kortu ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü İl Hizmet binası yer alacak. Adeta bir ‘spor köyü’ oluşturulacak.
Editör: TE Bilişim