Geride kalan 4 haftada 14 gol atan Galatasaray’dan sonra Kasımpaşa ile beraber 9’ar golle en çok gol atan maç bordo-mavililer maç başına açık oyunda 8 gol buldu. Ligin zirvesine oturdu. Sadece 1 gol serbest atıştan geldi. Geride kalan 4 haftada 8.3’le ceza sahası dışından en fazla şansını deneyen takım olan Trabzonspor,  18 hava topuyla tüm ezeli rakiplerinin önünde. Bordo-mavililer, yine maç başına 30.3’le yine en fazla çalım deneyen büyük takım.

Başakşehir - Trabzonspor maçında ayrım olmayacak

Başakşehir - Trabzonspor maçında bir ilk gerçekleşecek. Her iki takımın taraftarları aynı tribünde yanyana oturacak. Başkan Muharrem Usta’nın yaptığı girişim ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da araya girmesiyle fikir il güvenlik kurulu toplantısında da kabul edildi.

Ersun Yanal, Başakşehir'in rotasyonunu kullanmak istiyor

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Pazar günü oynanacak maçta Başakşehir’in yorgunluğunu fırsata çevirmenin planlarını yapıyor. Abdullah Avcı’nın Avrupa’da oynanacak lig maçından sonra rotasyon yapmasını bekleyen Ersun Yanal da planlarını o şekilde kurdu. Tecrübeli teknik adam, Başakşehir’in kendi karşılarına Kerim, İrfan Can, Mevlüt ve Napoleoni’li kadroyla çıkmasını bekliyor.