Trabzonspor Kulübü bugün Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde düzenlediği tören ile bayramlaştı. Taraftarların ve oyuncuların katılım gösterdiği toplantıya daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. 

Tesislerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yöneltilen soru gülüşmelere neden oldu. 

"TAM BİZE LAZIM OLAN" 

Daha önce Beylerbeyi futbol kulübünde forma giydiğini kaydeden Bakan Soylu’ya gazeteci Ali Savaş tarafından sorulan “Beylerbeyi’nde oynarken hangi bölgede oynuyordunuz?” sorusuna cevap veren Bakan Soylu “Stoper ve sağ bek” deyince Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta esprili bir tavır ile “tam bize lazım olan” deyince gülüşmelere sebeb oldu. 

Gülüşmelerin ardından sözlerini sürdüren Bakan Soylu “Trabzonspor çok büyük başarılara imza attı. Kendi yetiştirdiği anlayış ve futbolcularla spor tarihinde sarsılmaz, bulundukları yerler yıkılmaz, denilen 3 büyüklere bir büyük daha ekledi. 4 büyükler kavramını Türkiye’ye üst üste yaşadığı şampiyonluklarla yerleştirdi. Efsane futbolcuları, başkanları, teknik direktörleri oldu. Bizim çocukluğumuzda Şamil Ekince bir çok kulüp başkanı önemli süreçler ortaya koydu. Özkan hocamızda aynı şekilde.. Ben o zamanlar DYP İl Başkanıydım. Beraber maçlara giderdik. Özellikle kendi dinamiklerini ve çevresel dinamiklerini harekete geçirmesini Trabzonspor’dan bekliyoruz. Bu konuda kıymetli başkanımızın alt yapı hamleleri yaptığını biliyoruz. Amatör takımlarda, branşlarda çok önemli adımlar söz konusu. Şimdi bir başka heyecanımız var. Akyazı Stadının heyecanı. Muhteşem bir stat yapılıyor. İnşallah 1 ay sonra orada olunacak. Güzel bir açılış yapılacak. Bir spor tarihi orada tekrardan canlanacak. Bize ev sahipliği yapan Avni Aker yeşiliyle orada ev sahipliği yapacak. Orada büyük hatıralarımız var. Kulüp başkanımız ve kulübümüz en iyi şekilde Avni Aker Stadının halini yansıtacaktır. Büyük tarihler müzeleri, onların esas mirasıdır.”