Emre agresif tavırları sebebiyle zaman zaman eleştiri oklarının hedefi olması hakkında görüşlerini ifade ederken, en çarpıcı yorumu ise Trabzonspor ile Avni Aker'de oynanan ve hükmen Fenerbahçe lehine tescil edilen maç hakkında yaptı.

Emre'nin "Haksızken bile haklı gösterdik" ifadesi önemli bir itiraf olarak gün yüzüne çıktı.

İşte Emre Belözoğlu'nun açıklamaları:

"Yapı olarak hayatım boyunca sorumluluktan kaçmadım. Çocukken bile bir arkadaşımı döverlerdi. Ben onunla beraber 'seni kim dövdü, göster bana diye' sokak sokak gezerdim. Türkiye'de çok eleştiriliyoruz. Haklı eleştiriler de var. Büyük bir camiada forma giydiğimizden ve burada kaptanlık yaptığımızdan dolayı kendimizi düzeltmemiz gereken bazı noktalar var. Ama insanlar televizyondan izliyorlar fakat arka planda neler olduğunu bilmiyorlar.Biz de bir şeyler var ki bu takıma kaptan yaptılar. Belki takım arkadaşlarımızı kırdık ama Fenerbahçe için kırdık, başarı için kırdık, insanlar mutlu olsun diye kırdık. Haksızken bile haklı gibi gösterdik. Hocamıza başkanımıza takımın abileri olarak yardımcı olduk. Tatili hakettik."

 "Avni Aker'de ne yazık ki gergin bir ortam vardı. Bu tarz olaylar hiç yakışmıyor. Bizim bayrağımız bir, vatanımız bir. Bu kadar ayrışmaya gerek yok. İnsanların birbirlerine bu kadar düşmanca tavırlar sergilemesi yakışmıyor. Herkes kendi takımının çıkarlarını düşünüyor ama bu kadar olmaması lazım. Trabzonspor maçı şampiyonluk yolunda en önemli maçtı. Trabzonspor maçından sonraki soyunma odası, şampiyonun soyunma odasıydı. Tabiri caizse, dışarıda kıyamet kopuyor, Biz ise içeride gırgır, şamata yapıyorduk. Halaylar çektik, hatta tokat atmaca oynuyorduk. Ailemiz bile endişe ederken biz soyunma odasında bir olmuştuk. O gün içimden 'Bu takım şampiyon' dedim."