Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akyazı Projesinin açılışı esnasında konuşma yaparken taraftarlar tarafından protesto edildi. Kılıç’ın konuşması sırasında sürekli tezahüratta bulunan Trabzonsporlu taraftarlar Kılıç’ı ilk etapta konuşturmadı. Kılıç, tezahüratların bitmesini bir süre bekledi ancak tehazüratlar bitmeyince konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Kılıç’ın konuşmasının bitimine kadar tezahüratta bulunan taraftarlar bu şekilde Kılıç’ı protesto etti. 
Bakan Kılıç’ın konuşmasının bitiminin ardından tezahüratlar son buldu. 

Bakan Kılıç, konuşmasında ise,  “Trabzon Akyazı Spor yerleşkesi içinde 40 bin 61 kişilik bir stadyum. Trabzonspor kamp eğitim tesisleri. 7 Antrenman sahası. 4 Tenis Kortu. Ve Trabzon kentini stadyum çerçevesinde denizle buluşturacak sahil alanları bulunmakta. 
Trabzon’un ekonomisini düzlüğe çıkarması ve Trabzonspor’a yeni gelir kaynakları getirmesi noktasında büyük imkanlar sunacaktır. 
Bugün 20 stadyumun inşasına devam etmekteyiz.  

Trabzonspor camiası çok çok iyi bilmektedir ki sizin uhdeniz olmasa stadyumun başlaması ve bitmesi mümkün değildir. Ben bu stadyumun Trabzonspor camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Trabzon’a yaptığınız yatırımlarla Trabzon büyük mesafe aldı. Hükümetler döneminizde ciddi yatırımlar yapıldı. Karayolları Trabzon’da büyük yatırımlar yaptı. Kanuni bulvarı hızla ilerliyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim