Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç,"Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Beşiktaş tribünlerinde oturmasını olumlu buldum"

İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı ve Milli Takım'ın yeni teknik direktörünün kim olacağıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, tüm taraftarların beklediği müjdeyi  verdi. Kılıç "Bu ülkede deplasman yasakları son bulacak" açıklamasını yaptı.
 
"2020 Olimpiyat adaylığımızdan çok ümitliyim. 95-97 üyenin oy kullanacağı bir yarış olacak. 2 yıldır bu adaylık sürecinin içindeyiz. Sayın Başbakan'ın atttığı imzayla adaylık dilekçemizi gönderdik. Yapmamız gerektiği halde yapmadığımız bir şey yok. Bu süreçte birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptık. Hepsinden de yüzümüzün akıyla çıktık. Hükümetimizin desteğiyle oldu bu. Türkiye bütün bu sınavlardan yüzünün akıyla çıktı. Bir teşekkürü de Türkiye'de olimpik haberlere yer veren medyaya ediyoruz. Sahip çıktılar. Ama bu ülkede bazılarında hala 'AK Parti hükümeti Olimpiyatlar'ı kazanmasın' mantığı var."
 
"Dopingle ilgili çıkan haberler Türkiye'nin olimpiyat adaylığının aleyhine değil lehine olur. Çünkü bu kadar doping olayının açığa çıkarılması, dopingle mücadelenin örneğidir. Biz bu işin üzerine sıfır toleransla gidiyoruz. Bu ülkenin çocukları göz göre göre zehir alıyorsa, buna göz yummamız söz konusu olamaz. Türkiye'nin tenkit değil takdir edilmesi lazım."
 
"Ben Samsunspor'u tutuyorum. Çocuklarımda ise Trabzonspor eğilimi var. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabet ezelidir. 4 Büyük  takım arasandaki rekabeti ortadan kaldırmak, Türk futbolunun enerjisini yok eder. Küfür ve hakaret olmasın istiyoruz. Şiddet olmasın. Rekabet koşullarında kimin kiminle iyi ilişkisi var ki? Ama rekabet olsun. En üst düzeyde yaşansın. Sayın başkanların birbirlerine cevap verirken dikkatli olması lazım. Kulüp başkanları sürtüşünce gerilim artıyor. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Beşiktaş tribünlerinde oturmasını olumlu buldum. Bu ülkede deplasman yasakları son bulacak. Ama önce kulüpler öncü olsun. Küfrün olmaması yönünde de tebdirimizi almamız lazım."
 
"Türkiye Futbol Federasyonu, Fatih Terim'e teklifini götürdü. 2 saate yakın bir görüşme yaptılar. Ben dün gece Twitter'de sordum. Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Mircea Lucescu ve Yılmaz Vural isimleri geçti Twitter'da. Ben Fatih Terim'in bu görevi başarıyla yapacağını düşünüyorum. Milli Takım en büyük başarılarına yerli hocayla ulaştı. Fatih Terim kulübüyle bir görüşme yapacak. Terim, Demirören ile anlaşırsa, kulübü de onay verirse süreç işler. Fatih Terim hem Galatasaray'ı hem de Milli Takım'ı aynı anda çalıştırabilecek bir isim."
 
"Rıza Kayaalp önce savunmasını versin, FILA son sözünü söylesin. Dünyada kimse bu konuda bir şey yazmazken ve daha savunmasını vermeden Rıza, Türkiye'deki bazı kalemler tarafından idam sehpasına oturtuldu. Böyle bir sporcunun ırkçılıkla itham edilmesi kime ne kazandırır! Gerçek ortaya çıksın, ondan sonra konuşalım."
 
"Siyaset sporun hiçbir yerinde yok dersem yalan olur. Spor dünyasına en büyük destek siyasetten geliyor."
 
"Galatasaraylılar ne düşünür bilmem ama Arda Turan gibi uluslararası ölçekte futbol oynayan oyuncularımız Türkiye'ye dönmemeli."
 
"Gençlik örgütlerinin hiperaktif olması gerekiyor. Spor sayfalarında gençlere fazla yer verilmediğini görüyoruz. Gençlik hayatın merkezi."
 
"2013-2014'te 100 bin üniversiteliye daha burs vereceğiz. Böylece burs alan öğrenci sayısı 400 bine ulaşacak. 1 Ocak 2014'te bu hakkı kullanabilecekler. Yurtlarımıza da 110 bin öğrencimizin daha yerleştirilmesini sağlayacağız."

Editör: TE Bilişim