Sezon başında Ersun Yanal’ın özellikle istediği Hyun Jun Suk, 9. hafta itibariyle beklentilerin çok uzağında kaldı. Güney Kore Milli Takımı’nda da 25 yaşındaki forvetin performansı ‘etkisiz’ olarak yorumlandı.

Trabzonspor’da sezon başından bu yana istediği performansı sergileyemeyen ve sadece Türkiye Kupası’nda Ardahan’a gol atabilen Hyun Jun Suk’a ülkesinden kötü haber geldi. Güney Kore Teknik Direktörü Uli Stielike, ülke basınına yaptığı değerlendirmede, Suk’a eleştirilerde bulundu.

Milli takım kadrosu için her zaman geniş bir çalışma yaptıklarını kaydeden Stielike, bordo-mavili formayı giyen Suk’u da izlediklerini vurguladı.

Gol performansı olarak pasif kaldığı belirtilen Suk hakkında konuşan Güney Kore’nin hocası, “Hyun Jun Suk’un bu zamana kadarki performansını izledik. Açıkçası hiç etkileyici değil. Kadroya girebilecek kadar iyi bir performans gösteremedi” dedi.

Öte yandan, bordo-mavili takımda da bu durum hayal kırıklığı olarak dile getirildi. Sezon başında Porto’dan kiralık olarak Ersun Yanal’ın özel isteğiyle alınan 25 yaşındaki futbolcu, henüz ligde rakip fileleri sarsamadı.

Futbol yeteneği ve çalışma azminin herkes tarafından takdir gördüğü ancak bu durumun maçlara yansımamasının hem takıma hem de Suk’un kendisine zarar verdiği yorumlandı. Ligde 8 maçta 485 dakika forma giyen Hyun-Jun Suk, henüz siftah yapamadı.
Editör: TE Bilişim