Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yaptıkları yatırımın karşılığını alma adına Trabzonspor'u karşılıksız sevenlerin desteğine mutlak süratle ihtiyaç duydukları bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Dünyada hiç bir spor kulübünde yoktur ki tabanından destek almadan başarıya ulaşsın” dedi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp dergisinde yer alan yazısında önemli açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, geride bıraktıkları süre içersinde kulüple ilgili radikal kararlar almak durumunda kaldıklarını belirterek, “Bunlardan en önemlisi teknik ekibimizdeki değişimdi. Büyük hedefler için büyük yatırımlar yaparak başladığımız sezonun geride kalan bölümünde önümüze çıkan tablo bu değişimi zaruri kılmıştır. Büyük beklentilerimizin olduğu Vahid Halilhodzic ile kolay olmayan bir karar alarak yollarımızı ayırdık. Bu kararın ardından hedefe ulaşma adına doğru bir isim olduğuna inandığımız Ersun Yanal'ı teknik direktörlük görevine getirdik. Kulübümüzün ve kültürünü ve beklentilerini iyi bilen Ersun Yanal'ın oluşturduğumuz kaliteli kadroya daha efektif kullanabileceğine olan güvenimiz tercihimizde önemli rol oynamıştır" dedi.

Yaptıkları yatırımların karşılığını alma adına Trabzonspor'u karşılıksız sevenlerin desteğine mutlak süratle ihtiyaç duyduklarını belirten Hacıosmanoğlu, “Dünyada hiç bir spor kulübünde yoktur ki tabanından destek almadan başarıya ulaşsın. UEFA Avrupa Ligi'nde elde ettiğimiz sonuçlarla kulüp tarihinde ikinci kez üst üste grup aşamasına geçmek bize nasip oldu. Türkiye Şampiyonluğunu kazanmak ve bu mutluluğu hep beraber yaşama adına bu takıma destek verilmesi Trabzonsporluyum diyen herkesin borçu olmalıdır. Bu desteği şahsımıza değil kulübümüz adına siz büyük taraftarlarımızdan istiyoruz" şeklinde konuştu.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, önemli gördükleri bir diğer hususun ise, göreve geldikleri günden beri takip ettikleri şike süreci olduğunu belirterek, “FİFA'dan tarafımıza ulaşan yazının içeriği sonucun istediğimiz gibi olacağı yönünde ip uçları vermektedir. UEFA Disiplin Komitesinin vereceği karara bağlı olarak artık muhatabımız dünyanın futboldaki birinci yetkili ismi FİFA olacak ve hak arayışımızı bu düzeyde sürdürme şansını yakalayacağız" ifadesini kullandı.

Hacıosmanoğlu yeni başarıları hedeflerken geçmişte gasp edilen hakları aramaktan vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Olağan Mali Genel Kurulu'nda mali tabloların ibraları delegelerin gösterdiği teveccühe teşekkür ederiz. Kendimizden emin olduğumuzu gösteren en önemli kanıtımız. Trabzonspor'da görev yapmış olan herkesin görev süresi sonunda mahkemeye verilebileceği yönünde açtığımız yoldur. Bulunduğumuz konum gereği bir yandan yeni başarılar hedeflerken diğer yandan geçmişte gasp edilen hakları aramaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim