İstanbul Barosunun İstiklal Caddesindeki merkezinde düzenlenen "Spor Uyuşmazlığı ve Tahkim Kurulu" konulu konferansına Trabzonsporlu taraftarların eylemi damga vurdu.

TFF Tahkim Kurulu Başkanı Av.Engin Tuzcuoğlu'nun konuşması sırasında izleyiciler arasında yer alan bordo-mavili taraftarların Tuzcuoğlu'na sözlü sataşmaları ortalığı karıştırdı.

Orhan Adli Apaydın Salonu'nda gerçekleşen konferansta söz sırasının TFF Tahkim Kurulu başkanı Tuzcuoğlu'na gelmesinin ardından salonda bulunan 10 dolayındaki temiz futbol eylemcisi arasında yer alan Trabzon fikir kulübü üyelerinden Yavuz Saltık ayağa kalkarak "Tüm katılımcılardan herkesten özür diliyorum. Yalnızca dünyanın en büyük şikesini aklayan bu herifi burda konuşturmanızı kınıyorum. Sen burda konuşamazsın. İntihar eden taraftarların ahı seni boğacak, utanmıyor musun" demesinin ardından ortalık karıştı.

Salonun bir kesimi bu protestoya alkışlayarak destek verirken bir kesim ise tepki gösterdi. Trabzonsporlu taraftar Saltık ilk tepki konferansı organize eden spor camiasının da yakından tanıdığı isim olan Av.Alpay Köse tarafından geldi.

Saltık, Av.Alpay Köse tarafından salondan çıkartıldı. İçerde bulunan diğer Trabzorspor taraftarlar ayrıca "Yeter, tuzun koktu sen sus adalet konuşsun" yazılı pankart açarak Tahkim Kurulu Başkanı Tuzcuoğlu'na tepki gösterdi.
89 haftadır dünyanın dört bir yanında eylemlerini sürdüren ve buna son halkayı Vatikan'da ekleyen Temiz Futbol Eylemcileri Türkiye'ye gelir gelmez soluğu TFF Tahkim Kurulu Başkanı Tuzcuoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı İstanbul Barosu'ndaki konferansta aldı.