Sezon boyunca savunmanın önünü kapatacak defansif bir oyuncunun eksikliğini çeken Trabzonspor, aradığı yıldızı İspanya'da bulmuş görünüyor. Ligdeki üst düzey defansif orta sahalardan Felipe Melo ile Mehmet Topal'dan dahi agresif ve caydırıcı bir figür olan Stephane Mbia, hücum katkısı daha kısıtlı olsa da Trabzon'un temel eksikliğini giderecek bir isim. Top kesme becerisi ve yüksek konsantrasyonuyla emniyet kilidi olacak olan Mbia pas açığını da müthiş özverisiyle kapatan bir oyuncu. Ancak Kamerunlu futbolcu, zaman zaman agresifliğinin bedeli gördüğü kartlarla da ödeyebiliyor.  

EKİCİ'YLE GOL ATAR 

Topla oynama konusunda becerileri kısıtlı olsa da Stephane Mbia, duran toplarda önemli bir hücum silahına dönüşüyor. Özellikle Mehmet Ekici gibi bir korner ustasının bulunduğu takımda kafa vuruşlarıyla Trabzonspor'a ekstra gol ve puanlar kazandırabilecek bir isim. Maliyeti yüksek dursa da sakatlanmadığı sürece Mbia'nın istikrarlı bir katkı vereceği kesin...  

KAMP BİTER BİTMEZ GELİYOR 

OKU ve YORUMLA >>>http://www.61saat.com/futbol/bir-savasci-h205540.html
Afrika Uluslar Kupası elemeleri kapsamında 14 Haziran tarihinde Moritanya Milli Takımı ile karşılaşacak olan Kamerun'un kampında bulunan Stephane Mbia gün sayıyor. 29 yaşındaki orta saha, maç biter bitmez kamptan ayrılarak Trabzon'a gelecek ve düzenlenecek törenle kendisini bordo-mavili kulübe bağlayacak sözleşmeye imzayı atacak.