Teknik Direktör Mustafa Akçay, sahasında oynayacağı Beşiktaş maçıyla birlikte oyun şablonunda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Akçay bu değişikliğin bedelini hep birlikte göreceklerini ifade etti.

Spor Toto Süper Ligi’nin ikinci yarısının ilk maçında 25 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da Hüseyin Avni Aker Stadyumunda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi karşısına alışılmış sistemi dışında farklı bir oyun anlayışıyla çıkmaya hazırlanıyor. Sezonun ilk yarısında kendi evinde mağlubiyet yüzü görmemesine rağmen savunma futbolu oynattığı için eleştiri oklarını üzerine çeken teknik direktör Mustafa Akçay’ın ligin ikinci yarısıyla birlikte iç saha maçlarındaki taktiği de değişiyor. İç ve dış sahada bir birinden biraz daha farklı oyun sistemiyle oynayan Karadeniz ekibi ligin ikinci yarısının başlamasıyla birlikte Beşiktaş karşısına farklı bir yapı ile çıkacak. Öndeki rakibe yaptığı baskı alanını biraz daha büyütecek olan bordo-mavili takım önde rakibe biraz daha fazla basan ve savunmada risk alan bir yapıyla oynaması bekleniyor.

"BEDELİNİ GÖRECEĞİZ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ise ikinci yarıda sahaya yansıtmayı planladıkları farklı oyun şablonuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Tabi kompakt bir yapıda oynuyoruz. İç ve dış sahada aynı şablonda oynuyoruz. İç ve dış saha yayımız birbirinden biraz daha farklı ama çok fazla farklı değil. Biz arkamızı koruyarak daha çok direk oyuna dayalı, topu kazandıktan sonra çok hızlı hücum yapma ve direk hücumla oynayan bir anlayışımız vardı. Şimdi iç sahada bunu biraz daha şöyle değiştireceğiz. Öndeki rakibe yaptığımız baskı alanını biraz daha büyüttük. Yani rakibe biraz daha önde basan ve arkada risk alan oyun anlayışı ile oynayacağız iç sahada. Bedelini göreceğiz. Beklentiler doğrultusundan ziyade ikinci yarı itibariyle taraftarımıza karşı sanki bu fedakarlığı yapmamız gerektiğini de düşündük. Ve onların duygularını da tatmin edici bir fedakarlık ve daha fazla koşma daha fazla birbirine yardım etme ile ilgili bu riskleri göze almamız gerektiğini düşündük ve o anlayışla oynayacağız. Deplasmanda aynıyız asla değişmeyeceğiz."

"TARAFTARIMIZ TUTTUĞUNU KOPARAN BİR TAKIM GÖRMEK İSTİYOR"

Akçay, taraftarsız maçın tat vermediğini belirterek, "Tribünler konusunun iki yönlü olduğunu düşünüyorum. Birincisi, haklı olarak biz onların beklediği saha içi eylem seviyemizi çok yüksek de tutamadığımız için onların beklentilerinin aşağısında kaldığımız için bize bir mesaj gönderdiğini düşünüyorum. Diyorlar ki, ‘Ben Trabzonspor taraftarıyım, biz sizden daha hareketli, daha zevkli daha mücadeleci bir oyun tuttuğunu koparan bir anlayışla yardımlaşma ile ilgili bir oyun bekliyorum kardeşim, kusura bakmayın bunu sizde göremediğimiz için biz sizi izlemeyeceğiz. Taraftarsız bir maç tat vermiyor. Biz mümkün olduğunca daha iyi oynamaya ve onları daha iyi temsil etmeye çalışarak onların gelişini stadyuma hızlandırabiliriz. Onları da çok fazla zorlamadan biz onlara bir şeyler üreterek onları kazanmamızın daha doğru olacağını düşündüğümü söyleyebilirim" dedi.
Editör: TE Bilişim