Ula Taraftarlar Birliği Derneği adına Trabzon Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Dernek Başkan Yardımcısı Oktay Çavuşoğlu, eski federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın Fenerbahçe’nin ceza almaması için pazarlık yaptığı söylemleriyle ilgili olarak açıklamada bulundu.

Çavuşoğlu, konuyla ilgili şikayet dilekçesinde ”2010-2011 Süper Lig sezonunda saha sonuçlarını ekleme ve şike olayları ile ilgili olarak şüpheli Mehmet Ali Aydınlar’ın 18 Eylül 2013 tarih basın açıklamasında; Fenerbahçe Spor Kulubünü açıkça ceza almaması için pazarlıklar yaptığını, konumunun gerektirdiği tarafsızlığı göstermeyip mevcut yasaları ve yönetmelik hükümlerini hiçe saydığını beyan etmesi, kişinin işlemiş olduğu suçun itiraf edilmesidir. Bu nedenle bir yöneticinin basın karşısında açık bir şekilde pazarlık yaptığını beyan etmesi ve konumu gereği tarafsızlık göstermeyip mevcut yasaları ve yönetmenlikleri hiçe sayması fiilleri suç teşkil ettiğinden bütün hususların araştırılıp gerçekten şüphelinin bu fiilleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Dernek adına Mehmet Ali Aydınlar’dan şikayetçiyim” dedi.

Çavuşoğlu dilekçesindeki nedenlerden ötürü Mehmet Ali Aydınlar hakkında T.C.K’nın ilgili maddeleri gerieği kamu davası açılmasını istedi.