Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki oynanan karşılaşması sonrasında Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na Fenerbahçe taraftarları tarafından yapılan tepkileri değerlendiren Fındıkçı, taraftar derneğindeki duvarlarda asılı olan Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarlarının toplu dostluk fotoğraflarını kaldırdıklarını ve dostluğun tamemen bittiğini belirtti.

Fındıkçı, Fenerbahçe taraftarının kendilerine yakışmayan bir hareket yaptığını belirterek, “Bizim şanlı tarihimizi zaten görüyorsunuz hiçbir leke olmayan bir şanlı tarihimiz var Trabzonspor 1967'den beri 1950’den beri ne hallerle şampiyon olduğu belli olmayan bir Fenerbahçe var karşımızda. Başkanımız geldi geleli söylüyor ki 'Bizim Fenerbahçe taraftarıyla bir sıkıntımız yok. Bizim hakkımızı çalan masa başlarında, saha dışında Bizans oyunlarıyla Trabzonspor’un çalınmış şampiyonluğunu Türk futbolunu kirleten bu insanlarla bizim işimiz.' İşte Fenerbahçe taraftarına övgü dolu sözler söyleyen başkanımıza bu çirkin saldırı yakışmamıştır. Geçmişte Fenerbahçelileri ağırlamıştık. İşte bugün buradaki Fenerbahçeli taraftarlarla olan resimlerimizi de tribünümüzden tamamen çıkarttık çünkü bizim başkanımızın onlara karşı hiçbir kötü söylemi yok. Hatta onlara karşı övücü laflarından dolayı Trabzonspor taraftarını kendi karşısına almıştır sayın başkanımız” dedi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na bir tuzak hazırlandığını kaydeden Fındıkçı, “Yani başkanı sevmeyebilirsin. Bence burada başkana büyük bir tuzak hazırlandı. İşte diyorlar ki gündüz 10’da toplantı yapıldı hangi başkan oraya nasıl geliyorsa koskoca Trabzonspor kulüp başkanı da protokole geldiği yerden girer, geldiği yerden çıkar. Garajlardan falan gizlenip saklanıp çıkmak olmaz. Haklıyız Aziz Yıldırım bile girip çıkıyor her yere rahat rahat girip çıkıyor. Kupamızı çalmışlar elimizden bir emeğini, bir hakkını arayan başkan var. Başkan pısırık gibi sağdan soldan mı kaçacak ? Trabzonspor başkanı kendine yakışanı yapmıştır tek başına kahramanca 20 tane yönetimdeki abilerimizle beraber aslanca mücadele etmişlerdir. O da kötü bir niyetlen değil orda onlara yapılan bence çok ahlaksızca bir iş vardır. Oyuna geldi Trabzonspor yani Fenerbahçe yönetimi bizim yönetimimizi oyuna düşürmüştür. Ben çok centilmen bir taraftar grubu abisiyim. Çocukların abisi olarak ben lider olarak kabul etmiyorum kendimi; abi olarak biz hep beraber gidiyoruz. Ben buradaki kardeşlerime her zaman bendeki veya diğer gruptaki çocukların hepsine 'Bu bir oyundur yenmeyi yenilmeyi hazmedeceğiz diyorum” ifadelerini kullandı.

“BUNDAN SONRAKİ OLAYLARIN ÖNÜNE KİMSE GEÇEMEZ”
Bundan sonra oluşabilecek olayların önüne kimsenin geçemeyeceğini vurgulayan Fındıkçı, “Burada biz genç Fenerbahçeliler var rahat rahat formalarını giyiyorlar bunları geçen sene burada sıkıştırdılar hatta ben devreye girdim. Çocukları rahat bırakın, buraya üniversiteye gelmişler. Bizimkiler dışarıda nasıl rahat rahat formalarını giyiyorsa onlar da giysin. Ben buradan buradaki Fenerbahçe taraftarına bir şey demek istiyorum. Ortam çok gergin. Lütfen Trabzon’da sarı-lacivert formalarla gezmesinler. Çünkü insanların ne yapacağı belli olmaz. Çünkü bu başkana yapılan olaydan sonra başkana tepki veren insanlar bile şu anda başkana sahip çıkıyor. Burada olacak şeylerden kimse o zaman yani değmez bir futbol için yani giymesinler. Evlerinde giysinler, evlerinde saklasınlar. Kalkınma’da maç seyrediyorken sarı-lacivert formalarla özgür bir ülkede yaşıyoruz rahat rahat dolaşmaları lazım. Ancak bu olaydan sonra bir müddet giymesinler. Çünkü gençlerin konuşması farklı. Artık yani onların da bu saatten sonra bizi dinleyeceklerini tahmin etmiyorum. Rize maçı için gelecekler diyelim Fenerbahçeli taraftarlar. Burada olaylar olacağını ben tahmin ediyorum. Çünkü daha bunun önüne kimse geçemez. Biz hep sağ duyulu davrandık. Küfrü onlar 3 Temmuz’dan sonra başlatmıştı sonra burada da küfürler olmaya başladı. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin başından gitmediği sürece bu olaylar da böyle sürüp gidecektir” diye konuştu.