Kamuoyunda şike yasası olarak bilinen 6222 sayılı kanun değişirken red oyu vermediği için büyük tepki çeken Trabzonlu Vekil Faruk Özak, "Volkan’a yapılan saygısızlıktır." şeklinde yaptığı açıklama ile Trabzonsporlu taraftarların yine tepkisini çekti.

Yıldızı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir türlü barışmadığı bilinen Faruk Özak, Trabzonspor yönetimini eleştiren açıklamalarda da bulundu.

Özak'ın," Şuanda Türk futbolu kaos içerisinde kimin ne yaptığı, ne söylediği belli değil. Otorite yok. Suç var, ceza yok. Türk futbolu maalesef kötü yönetiliyor ve onunda sonuçlarını görüyoruz. Tabiri caizse futbolumuz yerlerde sürünüyor." şeklinde yaptığı açıklama beğenilirken, çok sayıda Trabzonsporlu taraftar ise, "6222 sayılı yasanın değiştirilmesine karşı dik durarak karşı gelinseydi. Suçun cezası olurdu. Suçun cezası yoksa bunda red oyu kullanmayan bütün vekillerin payı da vardır.
" görüşünü savundu.

Hatırlanacağı üzere şike yasası değiştirilirken, Trabzon'dan sadece Koray Aydın partisine rağmen dik duruş sergileyerek yasanın değişmesine red oyu kullanmıştı.