Trabzonsporlu taraftarlar bağımsız adaylık konusunda düzenledikleri toplantılar ve verdikleri mesajlarla Trabzon'da 3 siyasi partiyi de zora sokarken, Trabzonspor taraftar derneklerinin adaletsizliğe karşı bağımsız olarak belirlediği aday Bilali Habeşi Arslan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bilali Habeşi Arslan'ın o açıklaması;

Adalet arayan büyük Trabzonspor taraftarları; Birlik beraberliğin azaldığı, maddi çıkar, menfaat ve siyasi kaygıların ön plana çıktığı bu hassas dönemlerde menfaatsiz çıkarsız sadece adalet bekleyen Trabzonspor taraftarının hassasiyetini göz önünde bulunduran Trabzonspor’a emek veren derneklerin ortak fikir birliğine vararak hakkını gasp eden siyasilere ve Trabzonspor başkanlık makamını kendi şahsi çıkarları doğrultusunda kullananlara karşı tepkisini dile getirmek amaçlı Bağımsız milletvekili çıkarma kararı alarak şahsım üzerinde karar vermişlerdir. 

Bu kararı verirken aynı zamanda şehri ve bütün Trabzonspor taraftarlarını bir çatı altında toplayarak artık birlik ve beraberlik zamanının geldiğini göstermiştir. 

Aslında bu kararla 2010-2011 sezonu Türkiye’nin adalet kupasının ayak seslerini tüm Türkiye’ye duyurmuştur. Bu karar doğrultusunda yapmış olduğum istişareler ve şahsi düşüncemin tam bağımsız adalet temelinde şeffaf, temiz ve yeni bir sayfa açılmasının zamanının geldiğidir.

BU ŞARTLARDA ADAY OLMAYACAK

Trabzonspor’u basamak olarak kullanarak siyasi güç, makam ve mevki sahibi olmak isteyenlerin önünü kapatmak için, Trabzonspor gibi büyük bir camianın belli bir oy kalıbına sokulmasının yanlış olduğunu düşündüğüm için, siyaset futboldan ellerini çek sloganının doğru bir zemine oturması için, aynı zamanda önümüzdeki seçimde ve Trabzonspor kongresinde aday olanların bu adalet mücadelemizde neler yaptığını ve yapacaklarının daha şeffaf görülebilmesi için taraftar guruplarının ve adalet arayan Trabzonspor taraftarlarının şahsıma uygun gördükleri bağımsız milletvekili adaylığının bu şartlarda uygun olduğunu düşünmüyorum… 

Siyaset ve futbolun artık ayrılması gerektiğini, en kısa zamanda hakkımız olan adaletin kupasını istediğimizi, kupa gelmeden ülkede adaletin sağlam bir zemine oturmayacağını, geleceğimiz olan gençlerimize bırakacağımız en önemli mirasın adalet olduğunu, bu adalet yolunda canımı seve seve vereceğimi söyler bu süreçte bize yoğun ilgi göstererek, temiz futbol, kardeşlik, dostluk, adaletten başka bir beklentisi olmayan Trabzonspor taraftarlarına ve bu birlik beraberlik adımlarını atan dernek başkanlarına ayrı ayrı canı gönülden teşekkür ederim. Yargılanma sürecinin TFF ve Kulüpler Birliği başkanlık koltuklarında adaleti sağlayamayanlara ve cumhuriyet içinde cumhuriyet kurma özlemi içerisinde olanlara geldiğinin bilinmesini isterim. Türkiye’nin her karış toprağında paraya karşı emek mücadelesi verenlere saygılar sunarım…
Editör: TE Bilişim