Taraftarlarımızın da yoğun destek verdiği beklenti bildirgesinin başkan adayları tarafından nasıl karşılanacağı ve bildirge hakkında ne cevap verecekleri merakla bekleniyor.

1. 3 Temmuz sonrası yaşanan şike sürecinde aktif olarak Trabzonspor’un haklarını savunmuş olmak yada bugün 2010 - 2011 Şampiyonluğunun peşini bırakmayacağını gösterir somut çalışmalar yapmak

2. Hiçbir siyasi güç yada odak ile göbek bağı olmamak ve hep dik durmak.

3. Sistem ile kavgayı sadece Trabzonspor değerleri üzerinden yapmak.

4. Mali açıdan kulübü tamamen şeffaf yapmak ve her türlü maddi konuyu umuma açıklamak.

5. Trabzonspor kulübü ve Trabzonspor’un Trabzon’dan yönetilmesini sağlamak ve taraftar yoğunluğunun olduğu diğer iller, özellikle İstanbul için somut plan yapmış olmak

6. Listesini yaparken belli guruplara değilde kişilerin erkillerine bakmak

7. Şike ve teşvik işleri ile uzaktan ve yakından ilişkide olmuş teknik adam, futbolcu ve yöneticilerden uzak durulacağı beyanını vermiş olmak ve bunu listesi ile ispatlamak.

8. Bütün camianın katılabileceği bir proje bankası oluşturabilmek.

9. Trabzonspor AŞ ve Trabzonspor kulübünün modern anlamda profesyonel olarak yönetilmesi için alt yapı çalışması yapmış olmak.

10. Kurumsallaşmayı ileri götürürken kulübün tarihsel değerlerine zarar verebilecek yaklaşımlardan uzak durmak.

11. Kulübün marka değerinin fakında olup futbolun ekonomik pastasından hakkını alabilmek için çalışma yapmış olmak.

12. Trabzonspor futbol takımının alt yapısını çağdaş Dünya kulüplerini örnek alıp yöre kültürü ile harmanlayıp bir Trabzonspor modeli oluşturmak için çalışma yapmak.

13. Yabancı oyuncuların kente uyum sağlayabilmesi ve rahat yaşayabilecekleri ortamı hazırlayacak projelerinin olması: İngilizce eğitim yapan eğitim kurumları kurmak gibi.

14. Trabzonspor markasının değerini arttırabilecek marka değerine sahip olmak yada bu markanın ağırlığını taşıyabilecek karizmaya sahip olmak.

15. Trabzonspor taraftarı nitelikli iletişimde olmak ve bu gücü takım lehine kullanıp taraftar projeleri ile kulübü güçlendirmek.