Trabzon Milletvekili Canalioğlu  TBMM'de Trabzon'un sorunlarını dile getirdi. Yaptığı konuşma CHP saflarından alkışlarla karşılanca Canalioğlu yaptığı konuşmada "Trabzon Sayın milletvekilleri, kalan sürede şunu söylemek istiyorum: Trabzon bir spor kentidir ve gerçekten Türk spor tarihine futbolda, atletizmde, güreşte, her dalında çok önemli sporcular yetiştirmiştir ve bunlar Türkiye'ye mal olmuş isimlerdir. Örneğin Özkan Sümer, Şenol Güneş, Necati Özçağlayan, Hüseyin Tok, Hami Mandıralı, Kadir Özcan, Necmi Perekli gibi isimler Türk futbolunda yerlerini almışlardır.

BAKAN BAYRAKTAR'A UYARI

Sayın Bakanım, bunların hepsi Trabzon'da Yavuz Selim Stadı'nda yetiştirilmişlerdir. Yavuz Selim Stadı 1913'te hizmete açılmış ve burada 1913 yılında ilk maçı yapan Trabzon takımının tamamı da Birinci Dünya Savaşı'nda şehit düşmüşlerdir. Şimdi, gelinen noktada bu alan amatör sporcuların elinden alınıyor -ki bu 7.600 küsuru kapsayan sporcuların elinden alınıyor- ve buraya TOKİ tarafından konut yapılıyor. Orman lojmanı, Yavuz Selim Stadı, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu, Avni Aker Stadı, yetmedi, Akçaabat'taki Fatih Stadyumu alınıyor ve bunların yerine yedi yıldır, sekiz yıldır hâlâ bitirilemeyen "Akyazı Stadı'nı yapacağız." deniliyor. Sayın Bakanım, siz yüz milyonlar verip her yere stadyum yapıyorsunuz ama bizim malımızı satıp bize stat yapmayın. TOKİ de her şekilde bize de şey versin ama burayı da bu amatör sporcuların hizmetinden mahrum bırakmayınız. 

AMATÖRE SAHİP ÇIKALIM

Bakın, burada yalnızca sporcular maç yapmıyor. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanı, hemşehrimiz Sayın Erdoğan Bayraktar da ramazanda 2 bin kişiye yemeği de bu alanda verdi. Yine, Kadir Özcan'ın -Allah rahmet etsin- millî sporcumuzun cenaze töreni de bu alanda yapıldı ve bu alanlara Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra Aileden Sorumlu Bakan Sayın Fatma Şahin de katıldı. Yani burası çok yönlü bir alan ve bu alanları mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Bu alana sahip çıkmak sizlerin görevidir. Sahip çıkmazsanız tarih, spor tarihi sizi ve Çevre ve Şehircilik Bakanını Trabzon tarihinde çok iyi şekilde anmayacaktır. Bunu sizin dikkatinize sunmak istiyorum Sayın Bakan. Duyarlılığınızı biliyorum, umuyor ve bekliyorum ki amatör sporcuların öncülüğünü yapan ASKF ve diğer kurum ve kuruluşların, demokratik kitle kuruluşlarının, sporla ilgili amatör takımların sesine kulak verirsiniz ve burayı da yine korursunuz.

Ben bu doping komisyonunun hayırlı olmasını diliyorum, onay vereceğimizi ve olması gerektiğini söylüyorum. Belki de ilk kez burada birlikte bir karar alacağız. Umuyorum, Türk sporu bundan fayda kazanır.

Hepinize saygılar sunuyorum.

Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Canalioğlu, memleket havasını hissettirdiniz bana.