Çalkantılı bir dönemde takımı devralan Ersun Yanal, radikal kararlar almaya devam ediyor. Vahid Halilhodzic döneminde, deplasman maçlarında şehre bir gün öncesinden ayak basan ve sadece tek taktik idman yaparak sahaya çıkan Trabzonspor’da, yeni teknik heyet karar değişikliğine gitti. Önceki gün futbolcuların yemek listesini dahi değiştiren Ersun Yanal, bu kez de cumartesi oynanacak olan Galatasaray karşılaşması için İstanbul’a 2 gün öncesinden gidilmesini istedi.

Futbolcular da olumlu tepki verdi

Yanal, oyuncularının kritik maça daha iyi konsantre olabilmesi adına yönetimden böyle bir talepte bulundu. Alınan bu karara futbolcuların da olumlu yönde karşılık verdiği ve derbi havasına daha rahat girebileceklerini Yanal’a ilettikleri öğrenildi. Tesislerde kapılarını dış dünyaya kapatan 52 yaşındaki çalıştırcı, izlediği maç kasetlerinin ardından ideal derbi kadrosuna şekil vermeye başladı.

945 günük hasret dinecek mi?

Galatasaray’la karşılaşacak olan Trabzonspor, İstanbul’daki 3 büyükler karşısında 945 gün süren galibiyet hasretini bitirmek istiyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında oynadığı son 18 maçta galip gelemeyen Bordo-Mavililer, bu takımlar önünde kötü gidişatına hafta sonunda ‘dur’ demenin hesaplarını yapıyor.