Spor Toto Süper Lig’de sezonu 5.sırada bitiren Trabzonspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Bordo-mavili ekip, teknik direktör arayışını sürdürüyor. Trabzonspor’da teknik direktör adaylarından biri olarak gösterilen Sadi Tekelioğlu, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Tekelioğlu, kendisine teklif gelip gelmediğini açıkladı. Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Sadi Tekelioğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;"Trabzonspor'un en kötü tarafı savunmasıydı"Trabzonspor adına çok kötü bir sezon geçti. Kadro çok büyük ümitlerle kuruldu. 50.yılda şampiyon olmak isteyen bir takım için sezon kötü bitti. Süper Lig’de Trabzonspor’un 5. olması elbette başarılı değil. Trabzonspor geçmiş dönemlerde şampiyonluk yarışında olmuştur. Kötü bir sezon geçti Trabzonspor adına. Trabzonspor’un en kötü tarafı savunmasıydı. 1 yıl geçti ve son maça kadar bunu gördük."Trabzonspor adına hayıflanıyorum"Ligin en fazla gol yiyen takımlarından biri oldu Trabzonspor…

Gençlerbirliği ile neredeyse aynı sayıda gol yemiş bir Trabzonspor’dan bahsediyoruz. Bu kadar hücum etkinliği olan bir takımda 2 tane iyi stoperi olsaydı, savunmasını düzgün tutsaydı şampiyonluk bu kadar uzak olmazdı. Yusuf, Burak gibi isimler katkı sağladı. Trabzonspor adına çok hayıflanıyorum. Lig bedavaya gitti. Bunu, Trabzonspor’un dinamiklerini bilen biri olarak söylüyorum.Sadi Tekelioğlu yönetimden teklif aldı mı? Ben Trabzon dışında yaşıyorum. Bana ulaşan bir teklif yok. Trabzonspor’da çalışan Trabzonlu teknik adamlar için orada görev yapmak her zaman kıymetli. Sadece benim için değil, diğer teknik adamlar için de geçerli, göreve gelen teknik adam fedakarlık yapar. Bu kadar kapasitesi olan, değişik takımlarda çalışmış arkadaşlar var. Biz Trabzonsporla yaşıyoruz. Sadece ben değil, Trabzonlu bir teknik adamın da görev almasından mutlu olurum. Burak Yılmaz ile yollar ayrılmalı mı?Burak Yılmaz’ın gitmesini doğru bulmam. Kattıkları belli, gol kralı olmuş bir oyuncu.

Futbolculuğuna, golcülüğüne kimse laf edemez. Edene de zaten gülerler. Ama kulübün geldiği konum itibarıyla gönderilmesi lazım. Sadece o değil, 3-4 tane oyuncu gönderilebilir diye düşünüyorum.Ekonomik çıkmazdan kurtulmak için ne yapılmalı?Bir taraftan kampanya başlatıp diğer taraftan da 3-4 milyon Euro gibi bir bedelle yıllık kazanç sağlayan oyuncuların kadroda olması doğru olmaz. İnandırıcı olmaz. Öyle olunca da kulübe destek olmaz. Ekonomik çıkmazdan kurtulmak için maliyeti yüksek futbolculardan kurtulmalı ve ücretlerin bir kısmının da aşağıya çekilmesi gerek diye düşünüyorum.

AJANSSPOR