Trabzonspor'da, Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından gözler Spor Toto Süper Final'in son haftasında Beşiktaş ile oynanacak 3'ncülük maçına çevrilirken, teknik direktör Şenol Güneş ve teknik heyet dev maç öncesi bozulan moralleri düzeltmek için yoğun çaba harcadığı belirtildi.

Fenerbahçe karşısında yüksek tansiyon ve gerilim altında oynanan maçta yenilen basit goller sonrası sahadan yenik ayrılan bordo-mavililerde teknik direktör Şenol Güneş, alınan sonucun yanı sıra yaşanan olayların oyuncular üzerinde güvensizlik oluşturmaması için yoğun bir şekilde çalıştığı öğrenildi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin kapılarını dış dünyaya kapatarak futbolcularıyla baş başa kalan deneyimli teknik adam, oyuncuların bozulan morallerini düzeltmek için çalışıyor.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in Beşiktaş maçına kadar oyuncularıyla bire bir görüşmeler yapacağı ve Fenerbahçe maçında ortaya çıkan manzaranın nedenlerini araştırarak Beşiktaş karşısına sorunsuz bir şekilde çıkmayı hedeflediği belirtildi. Sürekli değişim gösteren bir takım konumunda olmaları nedeniyle sıkıntı içine giren ve bunu çözmek için büyük bir mesai harcayan Güneş'in, siyah-beyazlı takım karşısında 3'ncülük koltuğunu ele geçirerek Avrupa Kupaları'na katılmayı hedefliyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ŞENER ZİRVESİ TRABZON'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in görüşme talebi üzerine randevu verdi. Görüşmenin, Erdoğan'ın Trabzon'u ziyareti sırasında gerçekleşeceği öğrenildi. 13 Mayıs Pazar günü yapılması beklenen görüşmede Şener'in Akyazı Projesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 58. Madde'yi değiştirmesi üzerine bundan duydukları rahatsızlığı ve sakıncalarını Erdoğan'a anlatarak, yaşadıkları mağduriyeti belirtecek.

TRABZONSPOR'UN TEK UMUDU UEFA

UEFA Başkanı Michel Platini, Spor Toto Süper Lig'de yaşanan şike sürecinin ardından, 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesi noktasında bordo-mavili kulübün son umudu oldu.

3 Temmuz'dan buyana Türk futbolunda yaşanan gelişmeleri yakından takip eden UEFA, son gelişmeleri yakında takip ederek alınan kararların bir dosyasını istedi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şike ve teşvik davasının mahkemede halen sürmesine ve tutuklu sanıkların bulanmasına rağmen Türk futbolu hakkında "Temiz

raporu vermesi" UEFA tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Yaşanan bu gelişmeleri sonrası Trabzonspor cephesinde ise şampiyonluk kupasının bordo-mavili kulübe verileceği noktasında büyük bir fikir birliği var.

Daha önceki dönemlerde "Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine neden almadığımızı herkes biliyor" diye demeç veren UEFA Başkanı, Trabzonspor'u şampiyonlar ligine davet ederek bir nevi bordo-mavili kulübü 2010-2011 sezonunun şampiyonu olarak ilan etmişti.

TFF'nin ise bunu görmezden gelme isteği anlaşılmazken, Trabzonspor'un son umudu UEFA'a oldu.