Heyet mensupları inceleme sonrası yaptıkları açıklamalarda gerek stadyum gerekse de antrenman koşullarının mükemmelliğine vurgu yaptılar.
 
İlk olarak söz alan Avusturalya temsilcisi Roberts Simon John Hamilton Trabzon'da maçlarını oynayacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, ''Tesisleriniz çok güzel ve harika. Stadyumunuz da öyle. Aynı zamanda antrenman sahaları ve zemini de son derece elverişli. Maçlara hazırlanmak için iyi bir ortam var. Sizlere burada bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Haziran ayında burada olmak için sabırsızlanıyoruz'' dedi.
 
Kolombiya Teknik Direktörü Carlos Alberto Restrepo ise ''Tesisler, çok hoşumuza gitti. Son derece gelişmiş şartlar söz konusu. Aslında buna biraz da şaşırdık. Çok iyi ağırlandık. Burada olmaktan dolayı mutluyuz'' diye konuştu.
 
El Salvador Milli Takım Menajeri Ernosto Gochez Martinez Giovani, sahaların futbol oynamaya çok uygun olduğunu ifade ederek, “Öncelikle herkese teşekkür ederim. Bize burada çok iyi ilgi gösterildi. Saha ve stadyum çok iyi. Her şey standartların üzerinde. Burada olmaktan çok mutluyuz” açıklamasını yaptı
 
Türk Milli takım temsilcisi Tamer Güngör de Trabzonspor Kulübü'nün gerek zemin gerekse soyunma odalarında değişiklikler yaptığını belirterek, ''Turnuva zamanına kadar daha da iyi seviyeye gelerek hem bize hem de misafir takımlara iyi olanaklar sunarak, turnuvanın güzel bir şekilde geçmesini sağlayacaklar. Yapmış oldukları tüm çalışma, emek için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Dünya Kupası’nda görüşmek üzere'' ifadelerini kullandı.
 
Şampiyonanın Trabzon Şehir Sorumlusu Futbol İdari İşler Direktörümüz Metin Kazancıoğlu ise milli takımı ve misafir 3 ülkeyi ağırlayacak olmaktan dolayı taşıdıkları mutluluğu dile getirerek, “Trabzon bu tarz organizasyonlara alışkın bir şehir. Grup ve yarı final maçlarını rahatlıkla organize edebilecek kapasiteye sahip. Stadyumda herhangi bir sıkıntı yok. Lig bittikten sonra 2-3 küçük düzenlemeyle de tamamen şampiyonaya hazır hale gelecek. Antrenman sahalarını zaten takımımız kullanıyor. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde 3, Trabzonspor Futbol Akademisi’nde 1 Dünya Kupası için kullanılacak. Antrenmanlar FIFA tarafından programlanmış durumda. Her takım sırayla antrenmanlarını bu sahalarda yapacak. Fikstür belli oldu. Hangi takım ne zaman oynayacak biliniyor. Şehrimizdeki ilk müsabaka 22 Haziran’da. İkinci gün müsabakaları Rize’de olacak. Üçüncü gün tekrar Trabzon’da oynanacak. Fikstüre göre Gaziantep’ten buraya Yunanistan ve Paraguay takımları gelecek. Buradan da iki takım oraya gidecek” bilgilerini verdi.

Kaynak : Trabzonspor.org.tr


Editör: TE Bilişim