Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener'in TFF Başkanvekili Ufuk Özerten arasındaki tartışma mahkemeye taşındı ve şok bir karar çıktı.

Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener ile geçtiğimiz sezon TFF Başkanvekili Ufuk Özerten arasında basın açıklamaları yoluyla sert tartışmalar yaşanmış ve Özerten, Sadri Şener hakkında ağıza alınmayacak sözlere basın açıklamasında yer vermişti. Sadri Şener de Ufuk Özerten'i bu sözleri nedeniyle mahkemeye vermişti. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı basın yolu ile hakaret nedeni ile Ufuk Özerten hakkında dava açmıştı. Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi, "gıyapta hakaret" diyerek yetkisizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Bu mahkeme de yetkisizlik kararı vermişti.

Sadri Şener'in vekili Avukat Nusret Yılmaz, çıkan karara itiraz etti. Dosya yetkili yerin belirlenmesi için Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay, yetkili mahkeme olarak Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi kararını verdi. 

Bu davanın ilk duruşması bugün Trabzon'da gerçekleşti. Ufuk Özerten'in adresine ifadesi alınması için talimat yazılmasına rağmen talimat mahkemesine ifade vermeye gitmeyen Ufuk Özerten hakkında zorla getirme kararı verildi. Ufuk Özerten'in avukatları zorla getirme kararına itiraz etti. Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi bu itirazı reddederek zorla getirme kararını onaylamış oldu. Ufuk Özerten'in polis zoruyla ifadesi alınacak.
Editör: TE Bilişim