Fanatik'in haberine göre Trabzon Başkanı'nın açıklamalarının ardından konunun muhataplarının ne tepki vereceği merak konusu olurken, Fenerbahçe sessiz kalmayı tercih etti. Telefonla ulaşılınan Fenerbahçeli idareciler, "Bizim gündemimiz değil. Herhangi bir açıklama yapmaya gerek görmüyoruz" demekle yetindi. Sarı-Lacivertli yöneticiler, resmi siteden de konuyla ilgili bir açıklama yapmayacaklarını ifade etti.

'Hakem baskı altına girer'

Türkiye Futbol Federasyonu'nda da benzer bir sessizlik hakim. Hacıosmanoğlu'nun sert çıkışı sonrası, resmi siteden herhangi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken, federasyon yöneticilerinin telefona sarılarak Trabzon cephesini aramaya başladığı iddia edildi. TFF yöneticilerinin, Karadeniz ekibinin idarecileri ve Hacıosmanoğlu'na yakın isimlere ulaşarak, "Lütfen başkan bu açıklamayı yumuşatsın. Maçta kaos olur, hakem baskı altına girer" ricasında bulunduğu ortaya çıktı. Trabzonlu yöneticilerin, TFF'den gelen talebi doğrudan doğruya Başkan Hacıosmanoğlu'na ilettikleri ifade edildi. İddialara göre Hacıosmanoğlu'nun TFF'ye mesajı ise çok sert oldu: "Açıklamayı yumuşatmam daha da ağırlaştırırım! Bizim maçlara çıkan hakemler bugüne kadar çok rahattı! Rahat rahat sarı, kırmızı kart verdiler. Bu sefer rahatsız olsunlar, baskı altında belki daha adil kararlar verirler!"

Demirören sözünü tutamayınca!

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun mesajı TFF yönetimine bu şekilde iletilince Yıldırım Demirören ve ekibinin de çaresiz kaldığı ifade edildi. Bir başka iddiaya göre İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Yıldırım Demirören'e olan kızgınlığının nedeni, ikili arasında ligin devre arasında geçen diyalog. O konuşmada Hacıosmanoğlu'nun Demirören'e hakem hatalarından dert yandığı, bunun üzerine TFF Başkanı'nın, "Merak etme başkan. İkinci yarıda tüm hakemler çok daha dikkatli olacak. Büyük hakem hatası olmayacak" karşılığı verdiği öğrenildi. Ancak Demirören'in bu garantisine rağmen, Balıkesirspor-Trabzonspor maçında Karadeniz ekibi aleyhine olmayan bir penaltı verilmesi, Hacıosmanoğlu'nu adeta çıldırttı. 

Fanatik.com.tr
Editör: TE Bilişim