Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Çakıroğlu, bordo-mavili takımın aldığı seyircisiz oynama cezasına karşın bazı taraftarların Kasımpaşa maçında stada girmeye çalışacakları yönündeki söylemlere ilişkin olarak, "Böyle bir şeye ihtimal vermiyorum.Taraftarımız bir eylem içinde bulunarak haklı davamızda camiamızı haksız duruma düşürmez" dedi.

Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, Trabzonspor taraftarlarının her zaman örnek bir tutum gösterip kulübünün ve takımının arkasında olduğunu belirterek, "Hiçbir önlemin alınmadığı yerlerde binlerce Trabzonsporlunun hak arayışı yürüyüşünde olay çıkartmayan, her zaman ülkesine, şehrine ve kulübüne sahip çıkmış Trabzon ve Trabzonsporluların böyle bir eylem içinde olacağına inanmıyorum. Sadece Trabzonspor’u kavganın içine çekmek isteyenlerin abartısıyla Trabzonspor taraftarları zan altında bırakılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Trabzonspor’un Fenerbahçe maçında taraftarların saha içindeki davranışlarının İstanbul kulüplerinin sahalarında çıkartılan olaylarla benzerliği olmadığını savunan Çakıroğlu, şunları söyledi:

“Sahaya fiili müdahale olmamasına rağmen 6 maç ceza verildi. Bu ceza gelecek sezona da sarkıyor. Birileri gelecek sezon içinde bizi dizayn etmeye çalışıyor. 3 Temmuz sürecinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun yanlı tutumu halen devam ediyor. Bu tutum karşısında taraftarımız haklı tepkisini ortaya koymuştur ama taraftarımız bir eylem içinde bulunarak haklı davamızda camiamızı haksız duruma düşürmez. "