İngilizler'in saygın gazetelerinden The Guardian, Trabzonspor'un renkleri olan bordo-mavi'nin nereden geldiğiyle ilgili ilginç iddialar ortaya koydu.

Guardian'ın "Knowledge" köşesine gelen soruda; "Bazıları, Türk Ligi takımı Trabzonspor'un bordo ve mavi renklerinin Aston Villa'dan geldiğini söylüyor. Bu renkler, daha sonra kendilerince uyarlanıp nüans farklılıkları göstermişi. Bu doğru mu, doğruysa neden?" dendi.

Gazetedeki köşede bu soru için şöyle bir cevap yazıldı:

"Bunun cevabı kısa. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bununla ilgili bir teorisi var. Onun teorisi, Trabzonspor'un kurulduğu yıl olan 1967'de nakit sıkıntısı çektiği ve o dönemde Avrupa'nın dev kulüplerinden forma yardımı istediği, bu talebe de bir tek Aston Villa'nın yanıt verdiği şeklinde.

Aston Villa'nın eski kulüp sekreteri Steve Stride; "Bu tür teorileri duydum ve Trabzonspor'un bizim renklerimize yakın renklere niçin sahip olduğunu düşündüm" diyor. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor ve Apollon Limassol arasındaki maçta UEFA delegasyonunda yer aldığını belirten Stride; "İbrahim Hacıosmanoğlu'nu gördüm ve bunu sordum. Başkan bana garanti verdi ki, bu teori gerçek"
Editör: TE Bilişim