Futbolun meyvesi ‘gol’ ise, taraftarın gözbebeği de ‘golcü’dür genelde... En büyük rakipleri ise 3 direk arasındaki kaleciler kuşkusuz. Futbolun yalnız adamları... Flaş transferlerle kalitesi her geçen yıl artan Süper Lig’de ‘1 numaraların’ rekabeti de adım adım yükseliyor. Zira lige yeni bir ‘ağır ağabey’ katılmış durumda. Kasımpaşa’nın renklerine kattığı Isaksson da kalitesiyle ‘golcülerin’ işini zorlaştıracak. Gelin Süper Lig’de yeni sezon yaşanacak kaleci rekabetinin ‘assolistlerini’ yakından tanıyalım:

 

RAKAMLARIN İLK 5'İ

1- Fernando Muslera G.Saray 13 milyon

2- Volkan Demirel F.Bahçe 9 milyon

3- Tolga Zengin Trabzonspor 6 milyon

4. Cenk Gönen Beşiktaş 5 milyon

5- Andreas Isaksson Kasımpaşa 4 milyon

* Rakamlar transfermarkt sitesinden alınmıştır.

 

ANDREAS ISAKSSON (KASIMPAŞA):

31 yaşında ve 1.99 boyunda. İsveç A Milli Takım kalesini 96 kez koruyan Isaksson’un kariyeri fazla söze gerek bırakmıyor. Juventus, Rennes, Manchester City ve PSV Eindhoven gibi Avrupa’nın üst düzey takımlarında görev alan file bekçisi, Kasımpaşa formasıyla Süper Lig’e renk katacak.

 

UEFA'ya manşet oldu

Andreas Isaksson'un PSV'den ayrılıp Kasımpaşa'ya geçişi Avrupa'da da yankı uyandırdı. Avrupa futbolunun patronu UEFA, resmi sitesinden bu transferi duyururken Kasımpaşa'nın bu sezon renklerine kattığı oyuncuları da tanıttı.

 

FERNANDO MUSLERA (G.SARAY):

26 yaşında, 1.90 boyunda. Uruguay Milli Takımı’nın kalesini koruyor. Avrupa’nın en iyi kalecileri arasında gösterilen Muslera, geçen yıl 39 maçta 30 gol yiyerek şampiyonlukta büyük rol oynadı. 

 

TOLGA ZENGİN (TRABZONSPOR):

29 yaşında, 1.92 boyunda. Volkan Demirel’in ardından A Milli Takım kalesinin en önemli alternatifleri arasında öne çıkıyor. Trabzonspor formasıyla geçen yıl müthiş bir çıkış yaşayan Tolga, Şampiyonlar Ligi’ndeki performansıyla hayranlık yaratmıştı.

 

Z. KARCEMARSKAS (G.ANTEP):

29 yaşında, 1.89 boyunda. 2004 yılından bu yana Litvanya Milli Takımı’nın da 1 numarası. Müthiş refleksleriyle dikkat çeken Karcemarskas, Süper Lig’de geçireceği 3 sezonda Muslera- Isaksson-Volkan-Tolga dörtlüsüne en büyük rakip. 

 

SCOTT CARSON (BURSASPOR):

26 yaşında, 1.88 boyunda. İngiliz file bekçisi, geçen sezon West Bromwich’ten geldiği Bursaspor’da kalitesi ve istikrarıyla dikkat çekti. 34 maçta forma giyen ve kalesinde 34 gol gören Carson, Ertuğrul Sağlam’ın vazgeçilmezi. 

 

RUUD BOFFİN (ESKİŞEHİRSPOR): 

24 yaşında, 1.96 boyunda. Ivesa ile yollarını ayıran Eskişehirspor’un yeni transferi olan Belçikalı’dan Ersun Yanal çok şey bekliyor. Süper Lig’de kaleciler kapışmasında bakalım üst düzey eldivenler arasına girebilecek mi?