Kültür 2000 Koleji tarafından düzenlenen 10. Spor Oyunları ödül töreninde, "Yılın en iyi sporcusu" ödülünü alan Tolga Zengin, tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Trabzonpor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların üzücü olduğunu kaydeden siyah-beyazlı futbolcu, "Olaylar ne olursa olsun tek taraflı bakmamak lazım. Futbol sahasında yalnızca futbol oynanmalı. Futbol oynanır, rakibine yenilirsin, yenersin, biter. Dışarıdaki işler yöneticileri bağlar" ifadelerini kullandı.
 
"TARAFTARIN PROVOKE EDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
 
Trabzonspor taraftarının provoke edilip edilmediğinin sorulması üzerine milli kaleci, "Taraftarın provoke edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bu insanlar, bu olayların benzerini 1996 yılında da yaşadı. Bu konulara bizim girmememiz lazım" dedi.
 
"HOCANIN TEPKİSİNDE KASIT ARAMAMAK LAZIM"
 
Tolga, teknik direktör Slaven Bilic'in Eskişehirspor maçı sonrası, yayıncı kuruluşun canlı yayınında yaptığı hakem çıkışı için ise "Hocamız tepkisinde haklıdır. Duygusal bir insan, doğal bir insan. Neyi neden söylediğini kendisi gayet iyi biliyordur, bir şey demem doğru olmaz. Kasıt aramamak lazım" değerlendirmesinde bulundu.
 
Tolga Zengin, törende plaketini Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı'dan aldı. Antrenman nedeniyle okuldan erken ayrılmak zorunda kalan Tolga Zengin, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
 
"VATANA MİLLETE HAYIRLI EVLAT OLUN"
 
"Bu ödülü sizler gibi pırıl pırıl insanlardan almak gurur verici. Ben de sizler gibi o sıralardan geçtim. Dönmek isteyip de dönemediğim, çok özlediğim günleri yaşıyorsunuz. Ben de Anadolu Lisesi okudum. Futbolla eğitim arasında kaldığımda, okulumu tercih etmeye karar bile vermiştim; hem de genç milli takımlarda oynarken. Sizlere tavsiyem, okulunuzu ihmal etmeyin. Benim eşim ve ağabeyim de öğretmen. Hocalarınızın verdiği tavsiyeleri dinleyin, onların sözünden çıkmayın. Tek söyleyeceğim, vatana ve millete hayırlı birer evlat olun."
 
"AYNAYA BAKTIĞIMDA AĞLADIM"
 
Beşiktaş formasını ilk giydiğinde heyecan duyup duymadığının sorulması üzerine de Zengin, "Bu yaşıma kadar Trabzon'da oynadım, başka takım görmedim. İlk defa Beşiktaş eşofmanlarını giyip aynaya baktığımda ağladım. Adaptasyon dönemi kolay değildi ama gördüğüm değer ve saygıyla bu zor dönemi atlattım. Zaten Beşiktaş'taki arkadaşlarımı milli takımlardan da tanıyorum, onların yardımlarıyla bütün güçlükleri kısa zamanda geride bıraktım" diye konuştu.
 
"ANTRENÖRLERİMDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"
 
Tolga, ayrıca Beşiktaş kaleci Antrenörü Jose Sambade ve Milli Takım Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu'dan hala çok şey öğrendiğini dile getirerek, "Bizler kaleci olduğumuz için daha çok ayrı hocalarla çalıştık. Alper Boğuşlu ve Jose Sambade büyük hocalar. Onlardan çok şey öğreniyorum. Ne kadar ilerlersen ilerle, deneyim kazanırsan kazan, mesleğinde her an yeni şeyler öğrenebilirsin. Ben de her an öğrenmeye devam ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Kültür 2000 Koleji'nde Tolga Zengin'in yanı sıra Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı "En iyi takım", Beşiktaş'ın efsane ismi  Metin Tekin "En iyi spor yorumcusu", Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı Oyuncusu Gülşah Akkaya da "Başarı" ödülüne layık görüldü.