"Burak gider başkası gelir"

HABERTÜRK’e konuşan kaptan Tolga Zengin, yıldızı futbolcuyu aramayacaklarını söyledi
.

"Başka takım 5, Trabzon 1 verse bile ben Trabzon’da kalırım, çünkü Trabzonlu’yum. Bunu Burak’tan beklemek yanlış olur. Yeri doldurulamaz diye bir şey yok. Burak gider yerine bir başkası gelir”
 
Trabzonspor Kaptanı Tolga Zengin de, Burak Yılmaz transferini değerlendirenler kervanına katıldı. Habertürk’e özel açıklamalar yapan tecrübeli kaleci, söze kendisine de Avrupa’dan teklifler geldiğini dile getirerek başladı. Trabzonlu olmanın getirdiği bir takım şeyler olduğunu belirten Tolga, “Başka bir takım bana 5 verir, Trabzonspor 1 verir. Ben Trabzonspor’da kalırım, çünkü Trabzonlu’yum. Bunu Burak Yılmaz’dan beklemek yanlış olur. Bizim bu saatten sonra Burak Yılmaz’ın G.Saray’a gitmesini değil de, bizim neler yapabileceğimizi konuşmamız gerekiyor. Burak’ın Trabzonspor’da oynarken kullandığı ifadeleri, o an yaşadıklarından dolayı söylediğini biliyorum. O an Trabzonspor’da oynuyordu ve mutluydu. Şimdi Trabzonspor’u bırakıp başka bir kulübe gitti diye de Burak Yımaz’a kızmak doğru olmaz. Trabzon onu, o da Trabzon’u benimsemişti. Ama artık yapacak bir şey yok” diye konuştu.
 
FUTBOL SAHADA OYNANIYOR
 
Ezeli rakipleri G.Saray’ın iyi transferler yaptığını ifade eden Tolga Zenin, “G.Saray’ın yenileri iyi olabilir ama biz de kaliteli ve gelecek vadeden isimleri bünyemize kattık. Yine yarışın içinde olacağız. Ne kadar güçlenirseniz güçlenin sonuçta futbol kağıt üzerinde oynanmıyor, sahada oynanıyor” dedi. Burak Yılmaz’ın Galatasaray’a gitmesi konusunda sözlerine devam eden kaptan, “Gönül isterdi ki Avrupa’ya gitsin. Ama rakibe gitmesi de futbolda olağan şeylerdir. Burak Yılmaz’ın yeni doldurulamaz diye de bir şey yok. Burak’tan önce de oynayan bir çok arkadaşımız oldu, onlar gitti Burak geldi. Burak gider bir başkası gelir. Baki olan Trabzonspor’dur” ifadelerini kullandı.
 
‘Ligin zevki kalmadı’
 
Tolga Zengin, kendi adına ligin hiçbir zevkinin kalmadığını da belirterek, “Adaletin olmadığı yerde zevkli işler de yapılmaz. Biz hiçbir kulübe hiçbir şey mal etmiyoruz. Kişilerin yaptıklarını kulüplere mal etmek doğru olmayabilir. Herkes kendince haklı... Biz kendimizi haklı görüyoruz. Onlar da kendilerini haklı görüyorlar. Biz hakkımızın yendiğini düşünüyoruz. Dediğim gibi artık bizler de taraftarlarımız da bu ligden zevk almıyoruz” şeklinde konuştu
 
‘Sakatlığım ciddi değil’
 
 Hollanda kampı boyunca sakatlığı sebebiyle takımdan ayrı çalışmak zorunda kalan kaptan Tolga, ciddi bir probleminin olmadığını ancak takımla birlikte antrenmanlara katılamadığını söylerek, “Dün ilk kez sahaya çıktım. Aradaki açığı kapatmak için elimden gelenin fazlasını yaparak, lige hazır hale geleceğim” dedi.
 
‘Play-Off’un kalkması çok isabetli karar’

Trabzonspor’un başarılı kalecisi Tolga Zengin, bu sezon yürürlükten kalkan Play-Off sistemi hakkında şu açıklamaları yaptı: “Play-Off sisteminin geçen yıl neden oynandığını zaten bilmiyoruz. Ne amaçla bunu yaptılar onu da bilmiyoruz. Bu yıl olmaması gayet isabetli bir karar olmuş. Taraftarlarımız rahat olsun. Bu yılda yine iyi bir Trabzonspor izleyecekler"