Trabzonspor'da sakatlık yüzünden sahalardan uzak kalan kalecisi Tolga Zengin, gündemdeki konularla ilgili görüşlerini açıkladı.

Kısa süre sonra sahalara dönmeye hazırlanan Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin Lig Tv’ye özel açıklamar yaptı. Tolga, Trabzonspor kalesindeki rekabetten, Türkiye’deki en iyi kalecilere bir çok konuda görüşlerini bildirdi.

İşte Tolga Zengin'in o röportajı:

Sakatlığın ne aşamada?

Sakatlığımın artık son evresine geldim. Bu son hafta. Yine Alper hoca ile birlikte takımdan ayrı çalışıyorum. Artık son rötuşları yapıyoruz. Adaptasyon süreci var. Önümüzdeki hafta inşallah takımla birlikte kaleye geçmeyi düşünüyorum. Uzun bir süre oldu, ama bu bekleme sürecinin boşa gitmesini de istemiyoruz. Aceleci davranıp bir hata yapmak istemiyoruz. Şu anda iyiyim, bir sıkıntı yok. Her şey iyi gidiyor.

Alper hocanın sizin üzerinizde büyük etkisi var, neler söylersin?

Alper hoca bizim hocamızdan önce bir ağabeyimiz gibi. Her türlü derdimizde, sıkıntımızda bizim ile ilgilenen, dışarıdaki özel yaşantımızda da ilgilenen birisi. Zaten dışarıda da görüştüğümüz bir insan. Şöyle bir durum var; bizim çalışmalarımızda, dışarıda her ne kadar bu ağabey-kardeşliğimiz olsa da saha içinde hoca-oyuncu ilişkisi var. Bir disiplin var. Nasıl derler… Bazen oyuncular 5’e 2 yapar. Biraz daha rahat çalışırlar. Bizim öyle bir idmanımız yoktur. Saha içinde Alper hocanın bir lafı vardır; “Sahaya çıktık mı, kaç saat durursak duralım yaptığımız işin hakkını vereceğiz.” Bizim için Alper hoca ile çalışmak büyük şans. Çok iyi bir insandır.

Şu ana kadar alınan 16 puan Trabzonspor’un hakkı mı?

Çok basit aslında kazanabileceğimiz çok maç. Kılpayı kaybettiğimiz maçlardı. Tabi ki 16 paunla daha iyi yerlerde olabilir, ama baktığınız zaman ligde de çok büyük puan farkları yok. 1 maçta 5-6 sıra birden yükselebiliyorsunuz. Biz, MedicalPark Antalyaspor maçıydı sanırım, kazansak ikinci olacaktık. 86. dakikadan sonra 2-1’e döndü maç ve maalesef kaçırdık. Sekizinci mi, onuncu mu ne olduk. Sıralama çok oynayabiliyor. Ama ne olurdu; daha iyi sonuçlar alabilseydik bu arada belki o arayı açabilirdik. Çok daha rahatlayabilirdik, ama olmadı. Dediğim gibi, bundan sonra takımımız iyi bir takım, bir-iki galibiyete ihtiyacımız var. Geçen hafta Akhisar Belediyespor maçını aldık. Bu hafta da Orduspor maçını aldık mı, çok iyi olacak bizim için. Takım olabilmek için sonuçlar da önemli.

Takım özgüven problemi yaşıyor mu?

Sonuçlar kötü olduğu zaman ister istemez yaşanıyor. Sonuç çok önemli futbolda. Futbol aslında baktığınız zaman sonuca dayalı bir oyun. Ne kadar iyi şeyler yaparsan yap, mesela Antalya maçı 86’dan sonra yaptığımız herşey gitti. Maalesef futbol böyle sonuca dayalı bir oyun. O sonucu aldıktan sonra güven geldikten sonra skorlar da geliyor. Derler ya “Kazanmak, alışkanlıktır.” Maalesef “Kaybetmek de bir alışkanlıktır” diye düşünüyorum.

Hayal kırıklığı yaşadığın ya da seni hayal kırıklığın uğratan oyuncu var mı?

Hayal kırıklığı biraz ağır olur. Çünkü öyle bir oyuncu yok. Ancak çok yetenekli oyuncularımız var; keza Olcan, o da bunun farkında, istediklerini yapamıyor. Tam olarak formunu yakalamadı. Çok iyi bir futbolcu, aynı zamanda çok kaliteli. Keza Volkan da öyle ki, çoğu oyuncumuz içinde aynı ifadeleri kullanabilirim. Oyuncularımız formunu yakaladıkları zaman istediğimiz sonuçları alabiliriz. İyi sonuçlar almamız lazım, hem Trabzon için hem de kendimiz için.

Takım kaptanı olmak zor mu?


Trabzon gibi bir yerde ve Trabzonspor gibi bir takımda takım kaptanı olmak hem zor hem de sorumluluk isteyen bir şey. Hayatta kolay bir şey yok. Zor olan şeylerden aldığımız tatla kolay olandan alınan arasında fark vardır tabii ki. Zor olandan daha fazla haz alırsın.

Tribünde olmak nasıl bir duygu?

Tribünde olmak çok güzel değil, çok heyecanlanıyorum. Saha dışında olmak daha heyecanlı. En güzeli saha içi.

Trabzon un bu sene durumu ne olacak?


Bana da soruyorlar. Her zaman bu şekilde bir Trabzon izleyecekler diye bir durum yok. Taraftarın bir beklentisi var ve karşılığını görmek istiyorlar. Biz de buna cevap vermek için elimizden geleni yapacağız. Büyük takım futbolcularıyız ve bir farkımız olması lazım. Ligin de önemli bir kısmı geride kaldı, ama düzeleceğiz. İlk haftalar her zaman zordur.

Onur’la olan ilişkini nasıl değerlendiriyorsun?

Bizim aramızda hiçbir problem yok ve benim iyi olmam ne onu etkiler ne de onun iyi olması beni. Sonuçta Trabzon kazanır. Herkes kendi için çalışıyor, herkese Allah daha çok versin. Onur’la dertleşiyoruz dışarıda da beraberiz. Ama dışarıdan insanlar olaya bu şekilde bakmıyorlar. Ben oynadığım zaman benim kötülüğümü, Onur oynadığı zaman Onur’un kötülüğünü istiyorlar. Hepimiz Trabzonspor taraftarıyız herkes iyi olsun.

Bu hafta sonu Trabzonspor’un deplasman maçı var bununla ilgili ne düşünürsün?

İstatistiklere takılmamak lazım, sahada bu işi yapan oyuncular. Önemli olan oyuncuların ne hissettiğidir. Akhisar Belediyespor maçını kazandık. Akhisar Belediyespor maçında ilk yarıda sergilediğimiz performansı sergileyip, Orduspor maçından da 3 puanla ayrılmak istiyoruz.

Onur haricinde Türk kalecilerden beğendiğin kimleri sayarsın ?

Genç olarak bir Volkan var, Cenk var… Beşiktaş’ın kalecisi, iyi bir kalecidir. Türk kalecilerin karşısına aldığınız kaleciler üst düzey kaleci olmalı. Cenk’in önüne Cenk’e daha fazla bir şeyler katabilecek kaleci koymak gerekli diye düşünüyorum. Kalecinin de beklediğine değer. Ondan da bir şeyler alır. Onun haricinde Mert var. O da iyi bir kalecidir. Onun da iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bunların dışında Kayserispor’da Ertuğrul var. İyi bir kaleci ve iyi yerlere gelebilecek bir kalecidir.

Editör: TE Bilişim