Trabzonspor'da ilk sezonunda bekleneni veremeyen ancak bu sezon ligin 10. haftasından itibaren forma şansı bulmasıyla bordo-mavili takıma önemli katkılar yapan Adrian Mierzejewski, son 3 maçta görev alamadı.

Teknik Direktör Tolunay Kafkas, ligin 22. haftasındaki 3-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından orta alan oyuncu Adrian'a forma şansı vermedi.
 
Kafkas, ligin 23. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında 18 kişilik maç kadrosuna almadığı oyuncuyu, bu maçın ardından Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Medical Park Antalyaspor maçında yedek soyundurdu ancak sahaya sürmedi. Son olarak Kasımpaşa maçı için İstanbul'a giden kafilede yer alan Adrian, yine 18 kişilik maç kadrosuna giremedi.
 
-Attığı goller-
Geçen sezon başında 5 milyon 250 bin avro bonservis bedeli ile transfer edilen Adrian, ligde 10'uncu haftadaki Medical Park Antalyaspor maçında 1, 11'inci haftadaki Akhisar Belediyespor maçında 2 gol, Gaziantepspor maçında da 1 gol atarak 4 gol kaydetti. Adrian, Olcan Adın ile birlikte bordo-mavili takımın ligdeki en golcü oyuncusu durumunda bulunuyor.
 
Adrian, Ziraat Türkiye Kupası'nda attığı gollerle takımına adeta hayat verdi. Bordo-mavili futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa ile deplasmanda oynanan ve bordo-mavili takımın 1-0 yenik götürdüğü karşılaşmanın 88. dakikasında attığı golle skoru 1-1 yaparak maçın uzatmalara gitmesini sağladı. Daha sonra geçilen seri penaltı atışlarında rakibini eleyen Karadeniz ekibi, gruplara kaldı.
 
Polonyalı oyuncu, bordo-mavili takımın grupta 2-0 galip geldiği Eskişehirspor maçında 1 gol, 3-2 kazanılan Medical Park Antalyaspor maçında 2 gol, 3-0 kazanılan Mersin İdmayurdu maçında da 1 gol attı. 5 gol atan Adrian, takımının kupadaki başarısında da önemli rol oynadı.