Geçen haftayı yenlgilerle kapatan Karadeniz temsilcilerinden bordo mavili ekip, sahasındaki mücadeleden alacağı galibiyetle rahat bir neefes almanın planlarını yaparken, konuk takım artık son şanlarını oynuyor.

29. haftanın en kritik maçlarından biri olarak dikkat çeken mücadelede Trabzonspor adına önemli bir eksik bulunmazken, konuk takımda Müslüm'ün sakatlığı devam ediyor.

TOLUNAY KAFKAS: TELAFİSİ OLMAYAN DURUMLARA YOL AÇABİLİR

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, “çok zor bir maç. Biz kendi sahamızda saha ve seyirci avantajını kullanıp kazanmak istiyoruz. Umuyorum buradan 3 puana alan taraf biz oluruz. Orduspor da iyi bir takım. Onlarda bizim gibi iniş çıkışları olan takım. Lig sonu geldikçe artık kaybedilen her puan telafisi olmayan durumlara yol açabilir. Çok dikkatli olmalıyız.

İçerde de dışarda da bütün maçları kazanmaya oynuyoruz. Daha önce de ifade ettiğim gibi birikmiş sorunlar var. Onları aşmaya çalışıyoruz. Takım olmaya yolunda ciddi mesafeler kat ettik. Her takım çok güçlü, her takım çok iyi. Bugün 3 puan almak için büyük bir mücadele örneği göstereceğiz” dedi.

COLMAN: MUTLAKA KAZANMAMIZ GEREK

Maça yedek başlayan Arjantinli futbolcu Colman maç öncesinde şu açıklamayı yaptı;

“Her bakımdan zor bir maç oynayacağız. Biz zaten zor durumdayız. Orduspor bizden daha zor durumda. Onlarda mutlaka kazanmak isteyecek. Beraberlik bile onlara yaramıyor. Bizim açımızdan çok önemli bir maç. Üst sıralara tırmanmak için kazanmamız gerek. Birkaç maçta daha yukarıda oynayabileceğimizi gösterdik. Bu akşamda onu göstermemiz gerekecek. İyi bir performansla oynamamız lazım” dedi.

CUPAR: HER MAÇ FİNAL HAVASINDA
Trazonspor-Orduspor maçı öncesinde konuşan Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper,  “Aslında son haftalarda biz daha iyi oynuyoruz. Belki istediğimiz sonuçları yakalayamıyoruz. Her maç bizim için final gibi. Umarım bu maçta aldığımız kötü sonuçları gideririz. Sadece içerde değil deplasmanda da iyi sonuçlar alamıyoruz. Umarım bu maç artık şansızlığın kırıldığı nokta olur” dedi.

13-2 ÜSTÜNLÜK VAR

İki takım arasında bugüne kadar yapılan 21 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 13-2 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar, 6 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldılar.

Trabzonspor'un attığı 33 gole, Orduspor 8 golle yanıt verdi.

TRABZONSPOR SAHASINDA KAYBETMEDİ

Trabzonspor, sahasında Orduspor karşısında 10 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Bu maçlarda 23 gol atan, kalesinde ise tek gol gören bordo-mavililer, 1978-1979 sezonunda 0-0 biten maçın ardından sahasında oynadığı son 6 maçı da kazandı. Trabzonspor, geçen sezon sahasında Orduspor'u 4-1 yenmişti.

ÇUBUKLU FORMA GİYECEĞİZ

Trabzonspor Orduspor ile oynayacağı müsabakada çubuklu forma, mavi şort ve mavi çorapla mücadele edecek. Kalecimiz ise yeşil forma, siyah şort ve yeşil çorap giyecek.


KAFKAS'IN 150. MAÇI

Tolunay Kafkas, teknik direktör olarak bugün 150. maçına çıkacak. Kafkas bugüne kadar takımlarını yönettiği 149 maçta, 62 galibiyet, 39 beraberlik ve 48 yenilgi aldı.

TRABZONSPOR-ORDUSPOR

HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu
STAT: Hüseyin Avni Aker Stadı
YAYIN: Lig TV
SAAT: 20.00
Anahtar Kelimeler: Spor, Toto, Süper, Ligde, Sıkıntılı
PAYLAŞ

Editör: TE Bilişim