Trabzonspor'un 25 - 26 Mayıs'taki kongresinden sonra göreve devam edip etmeyeceği merak konusu olan Teknik Direktör Tolunay Kafkas, "Hiç kimsenin adamı değilim. Trabzonspor kulübünün adamıyım. Benimle çalışıp çalışmamak gelecek yönetimin tasarrufundadır. Bunu da saygıyla karşılarım. Benimle ilgili hiçbir sorun yok. Ben bu kulübün taraftarı ve sevdalısıyım. Gelecek yönetim ister çalışır ister çalışmaz" dedi.

"SON 6 MAÇTA KALİTEMİZİ HERKES GÖRDÜ"
Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Tolunay Kafkas, gerçekten zor bir dönemde göreve geldiklerini belirterek şunları söyledi:
"Bir çok şey sıkıntılıydı. Çok şükür bugün gelinen noktada en azından Avrupa kupalarını garantilemiş bir Trabzonspor var. Öyle ya da böyle, bu sene hedefine ulaşmış bir Trabzonspor var diyebiliriz. Bu yeterli değil tabii ki. Tüm bunlara rağmen iyi bir sezon geçirmediğimiz de doğru. Yaptığımız hatalardan ders almalıyız. Doğru işler yapıp Trabzonspor'u belli bir yere getirmek durumundayız. Sadece Teknik Direktörü değil, bu kulübün sevdalısı ve taraftarı gibiyiz. Son 6 maçın 5'ini kazanmış bir Trabzonspor var. Son maçlarda oyuncuların performansı ciddi şekilde yükseldi. Oyuncularımızın zaten belli kaliteleri var ve bu kalitelerinin sahaya yansıdığı zaman neler yapabileceklerini, taraftarla bütünleştiği zaman takımın gerçek gücünün neolacağını son 6 maçta herkese gösterdik."

"TARAFTARIMIZ AKILLI VE SAĞDUYULU OLSUN"
Fenerbahçe ile 22 Mayıs'ta Ankara'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finaliyle ilgili taraftarlar da çağrıda bulunan Tolunay Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim için çok önemli kupa finali. Bu kupayı kazanmak istiyoruz. Her şeyden önce de taraftarlarımıza seslenmek istiyorum; akıllı ve sağduyulu davranmak zorunda olduğumuzun altını çiziyorum. Lütfen taraftarlarımız akıllı ve sağduyulu davransınlar. Bu 14. finalimiz. Bundan sonra da kupalar kazanacağız, finaller oynayacağız. Bu ne ilk ne son olacak. O yüzden lütfen akıllı ve sağduyulu olsun taraftarımız. Çünkü biz üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Hiçbir şey insan hayatından kıymetli değil."

"ALANZINHO DA BİZİMLE OLMAYACAK"
Tolunay Kafkas, takımdan uzaklaştırılan yabancılarla ilgili bilgi verirken de şunları söyledi:
"Colman, çocuklarının okul durumunu söyleyerek takımdan ayrılmak istediğini belirtti. Kulüp ona bonservis bedeli rakamı verdi ve bunun altında bir rakama bırakılmayacağını söyledi. Sakatlığı nedeniyle oynayamayacağı için Arjantin'e gitmesine izin verdim. Colman'ın durumu biraz kritik. Kalitesi var ama kafasını toplayıp toplamayacağına kendisi karar verecek. Biz de ona göre bir plan çizeceğiz. Bamba da ayrılmak istediğini söyledi. Gelecek sene Bamba kesinlikle aramızda olmayacak. Emerson ve Janko'ya da kendilerine kulüp bulumasını söyledik. Herkesin emeğine teşekkür ederiz. Gelip Trabzonspor'a hizmet etmişlerdir. Alanzinho'yla da yollarımızı ayırdık. Gelecek yıl yapılanma içinde kendine yer bulamayacak."

PLANLARIMIZI YAPTIK
Gelecek sezonla ilgili her türlü planlamayı yaptıklarını belirten ancak kongre sonucunu beklediklerini vurgulayan Tolunay Kafkas, şöyle devam etti:
"Planlamaları yaptık gelecek sezonla ilgili. Uygulamak için de bu sürecin geçmesini bekliyoruz. Hem transferler hem bir çok konuyla ilgili her şey kontrolümüz altında. Uygulama sorunuyla ilgili sıkıntılarımız var şu anda. İstanbul BB maçının ardından 'ya büyüyeceğiz ya küçüleceğiz' diye bir açıklama yaptım. Bu küçülme Trabzonspor'un büyüklüğüyle ilgili değil. Ekonomik anlamda Trabzonspor şapkasını önüne koyup bazı tedbirleri almak zorunda. Çok savurgan olmayacağımız bir gerçek. Çok az öz, bilindik, doğru transferler yapmak bizim için önemli. Trabzonspor'un büyüklüğüne kimseye laf söyletmeyiz. Çok büyük bir camiayız ama ekonomik anlamda da şapkamızı önümüze koyup ona göre yol haritası çizmeliyiz. Yeni sezonu kupayı kazanırsak 1 Temmuz'da, kazanamazsak 25 Haziran'da açmayı planlıyoruz."

"1461 TRABZON'DAN 4 OYUNCU ALACAĞIZ"
Transferle ilgili belli çalışmalar yaptıklarının da altını çizen Kafkas, "Transfer adedi çok fazla olmayacak. Ama katkı yapacak 4 veya 5 transfer yapacağız. Transferler büyük oranda yabancı olacak. Yerli transferi de birkaç tane yapmak istiyorum. Gönlümde yatan oyuncular var ama isimlerini dillendirmek istemiyorum şimdilik. 1461 Trabzon'dan Caner, Fatih, Yusuf ve Abdülkadir gelecek sezon bizimle olacak. Duruma göre oradan 1 - 2 oyuncu daha alma ihtimalimiz olabilir. Trabzonspor üretim yapmalı her şeyden önce. Buna yönelik çalışmalarımız var. Bunlarla ilgili ciddi çalışıyoruz. Başta Özkan hoca ve Mustafa Akçay'a teşekkür ediyorum" dedi.

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMALI"
Türkiye'de nihai kutuplaşmalar olduğunu vurgulayan Tolunay Kafkas, "Şiddetin önlenmesi için gerçekten herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor. Herkes üzerine düşen görevi, bırakın görevi çok daha fazlasını yapmak zorunda. İnsan hayatı çok kıymetli ve değerli. Söylemlerine herkesin çok dikkat etmesi gerekiyor. Çok acılar yaşıyoruz ama maalesef bu acılardan hiç ders almıyoruz. Genel konuşuyorum. Hiç kimseyi ne suçluyorum, ne savunarak konuşuyorum. Zaten öyle bir tarzım yok. Bize saldıran birisi olursa da aynı şekilde cevap veririm. Her camiaya büyük saygı duyuyorum ama aynı saygının bize gösterilmesi konusunda çok titizim. Onun için çok dikkatli ve sağ duyulu olunması gerekiyor. Biz daha çok final oynarız, aynı şekilde rakibimiz de oynayabilir ama bizi kendimiz ilgilendiriyor" ifadesini kullandı.

"YÖNETİM İSTER ÇALIŞIR İSTER ÇALIŞMAZ"
Kongre sürecinin ardından göreve devam edip etmeyeceğiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Tolunay Kafkas, şunları söyledi:
"Ben hiç kimsenin adamı değilim. Trabzonspor kulübünün adamıyım. Benimle çalışıp çalışmamak gelecek yönetimin tasarrufundadır. Bunu da saygıyla karşılarım. Benimle ilgili hiçbir sorun yok. Ben bu kulübün taraftarı ve sevdalısıyım. Gelecek yönetim ister çalışır ister çalışmaz."

"KİMSE BU KULÜBÜ BENİM KADAR SEVEMEZ"
Kongre sürecinin takımı etkileyip etkilemediğiyle ilgili bir soruya da cevap veren Kafkas, "Hiçbir şekilde etkilemez. Biz bu işin dışındayız. Bu kulüpte kimsenin lirası kalmaz. Bunu oyuncular biliyor. Bizim büyüklüğümüz buradan gelir zaten. Oyuncular biliyor bunu net şekilde. Zaman zaman her kulüpte olduğu gibi Trabzonspor kulübünde de aksamalar oluyor. Onlar zor günlerde doğru davrandıkları için Trabzonspor zorlu dönemden çıkmıştır. Çok karakterli ve düzgün çocuklar var. Bu süreç tamamen bizim dışımızda. Bu kulüp bizim kulübümüzdür" dedi. Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben bir işi yapıyorsam iyi bilinmelidir ki kulübün menfaatleri için yapıyorum. Çok açık söylüyorum; hiç kimse benim kadar bu kulübü sevemez. Benim diyen Trabzonlu dahil. Ben bir işi yapıyorsam kulübün menfaati için yapıyorum. Kimse benim babamın oğlu değil. Kulübün yaşaması, daha iyi hale gelmesi için çalışıyorum."
Onur'un sezon sonunda transfer olma ihtimaliyle ilgili bir soruya yanıt veren Kafkas, "Onur'u bırakmak istemiyoruz. Ama çok ciddi bir konuşma yapmadım. Çok önemli bir kupa maçı var önümüzde. Sakatlığı bulunuyor. Türkiye'nin en iyi iki kalecisi bizde. Hem iyi kaleciler, hem de çok düzgün çocuklar. İkisini de çok seviyorum. Onur'un sakatlığının durumu yarına kadar belli olacak" ifadesini kullandı.
Kafkas son olarak, "Son meydana gelen olayları göz önüne aldığınızda ailenizi Fenerbahçe ile oynanacak kupa maçında gönül rahatlığıyla maraton veya kale arkası tribününe getirebilir misiniz?" sorusuna da, "Benim eşim Trabzonlu. Ona her yer Trabzon gibi. O her yere gelir yani. Hiç fark etmez" yanıtını verdi.

''İKİ PARMAĞINDA KIRIK VAR''
Basın toplantısında son İstanbul BB maçına da çıktığı sağ elindeki alçı bandajla dikkat çeken Tolunay Kafkas'ın iki parmağında kırık olduğu öğrenildi. Sivasspor'la oynanan ve 6 - 0 kazanılan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında, karşılaşma golsüz devam ederken bir pozisyona sinirlenerek kulübeye vurduğu belirtilen Kafkas'ın bu sırada elinde çatlak ve kırık oluştu. İlk müdahalesi soyunma odasında yapılan Kafkas'ın daha sonra hastanede gerçekleştirilen muayene sağ elinin yüzük ve serçe parmaklarında kırık ve çatlak olduğu tespit edildi. Eli alçı bandaja alınan Kafkas'in yaklaşık 10 gün daha bu şekilde maçlara çıkacağı vurgulandı.
Editör: TE Bilişim