Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor evinde Gaziantepspor ile karşılaştı. Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı bordo-mavililer 4-1'lık skorla kazandı.

Ligde son oynadığı 5 mücadelede galibiyet yüzü göremeyen Karadeniz ekibinin gollerini 20. dakikada Adrian, 46. dakikada Alanzinho,51. dakikada Colman ve 90. dakikada Halil attı. Küme düşme potasının hemen üstünde bulunan G.Antep'in tek golü 90. dakikada Rostand'tan gelirken; 3 puan hasreti ise 3 maça çıktı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 27'ye çıkardı ve 9. sıraya yükseldi. Gaziantepspor ise 21 puanla 15. sırada kaldı.

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacakken; Gaziantepspor ise evinde Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

KAFKAS'IN İLK MAÇI

Geçtiğimiz hafta Şenol Güneş ile yollarını ayıran Trabzonspor, yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas yönetiminde ligdeki ilk karşılaşmasına çıktı. Ziraat Türkiye Kupası'nda hafta içinde bordo-mavili takımın Eskişehirspor'a 1-0 yenildiği karşılaşmayla birlikte göreve başlayan Kafkas, kupa maçının ardından bu kez ligde ilk sınavını verdi.

TRABZON OYNADI, ANTEP YAKALADI

Maçın ilk düdüğü ile birlikte kontrolü eline alan Trabzonspor, rakip yarı alanında hazırlık paslarıyla oyunda tempoyu ayarlamak isterken; Gaziantepspor da sahasına yerleşti ve kontra atakları kovaladı. Karşılaşmanın ilk pozisyonlarını da kırmızı-siyahlı ekip yakaladı.

BAŞROLLERDE CERNAS VE ONUR VARDI

Trabzonspor'da bu sezon alkış alan bir performans ortaya koyan Onur Kıvrak, ilk 10 dakikada takımının geri düşmesini engelleyen isim oldu. Başarılı eldiven, önce 7. dakikada, sonra da 9. dakikada Cernas'ın mutlak pozisyonlarını savuşturarak yıldızlaştı.

TRABZON İPLERİ ELİNE ALDI

Bu dakikalardan sonra Karadeniz ekibi kontrolü eline aldı. Dakikalar 20'yi gösterirken sahneye Adrian çıktı. Alanzinho'nun kaleye doğru yaptığı vuruşa ayağını koyan Polonyalı oyuncu, Karcemarskas'ı mağlup etti ve takımını öne geçirdi. İlk yarının geri kalan bölümünde başka pozisyon olmazken, takımlar devre arasına 1-0'lık skorla gitti.

2. YARI HIZLI BAŞLADI

Bordo-mavili ekip ikinci yarıya oldukça hızlı başladı. 46. dakikada Olcan'ın sol kanattan ceza alanına girerek yerden yaya doğru yaptığı ortada, Alanzinho güzel bir vuruşla kaleci Karcemarskas'ın bakışları arasında meşin yuvarlağı  ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u iki farklı üstünlüğe taşıdı.

GOLLER ARKA ARKAYA

51. dakikada bu sefer sahneye Gustavo Colman çıktı. Gaziantepspor defansı, ceza sahası yayında Halil Altıntop ve Olcan Adin ile duvar pasları yapan Arjantinli'yi durduramadı. Ceza alanına girer girmez bir de savunmacıyı ekarte eden Colman, takımının 3. golüne imza attı ve bordo-mavililer rahatladı.

FARK GELDİ, MAÇ BİTTİ DERKEN...

Trabzonspor'un 3 farklı üstünlüğü yakalamasının ardından maçta tempo tamamen düştü. Gaziantepspor son dakikada Rostand'ın ayağından bulduğu gol ile farkı 2'ye indirirken, bordo-mavililer Halil ile bir gol daha buldu ve 4-1 ile 3 puanı hanesine yazdırdı.

Editör: TE Bilişim