Zokora ve Bamba'nın Trabzon’a gelir gelmez kadroya alınmaları eleştirileri Tolunay Kafkas’a yöneltti.

Afrika Uluslar Kupası’nda Fildişi Sahilleri Milli Takımı forması giyen Trabzonspor’un iki oyuncusu Didier Zokora ve Sol Bamba’nın, Trabzon’a gelir gelmez kadroya alınmaları ve Sivasspor maçında oynatılmaları eleştiri oklarını bordo-mavili takımın yeni çalıştırıcısı Tolunay Kafkas’a yöneltti.

Spor Toto Süper Ligi’nin 21. haftasında deplasmanda Sivasspor’a 2-0 mağlup olan Trabzonspor’da teknik direktör Tolunay Kafkas eleştirilerin odağındaki isim oldu. Afrika'daki turnuva sonrası Trabzon’a gelen ve takımla birlikte ilk çalışmalarını 8 Şubat Cuma günü yapan Zokora ve Sol Bamba, yaşadıkları hava değişimini atlatmadan Cumartesi günü yapılan hazırlıkların ardından Sivas’a götürüldü.

İki oyuncunun Sivas’a götürülmeyeceği ve Fenerbahçe maçında bile oynamaması beklenirken, iki oyuncunun kadroda ilk onbirde yer almaları şaşkınlığıa yol açtı.
Teknik direktör Tolunay Kafkas, Gaziantepspor maçının aksine Marek Cech dışında savunmadaki bütün oyuncuları değiştirmesi de işe yaramadı.

Geçtiğimiz hafta sağ kanatta görev yapan Celustka ve stoper olarak oynayan Mustafa Yumlu ve Emerson ikilisi yerine Giray ve Sol Bamba’yı kullanan genç teknik adam, orta sahada kullandığı Serkan’ı ise yeni eski bölgesine çekmesi bordo-mavili takımı mağlubiyetten kurtaramadı.

Öte yandan Trabzonspor’un Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora'ya ceza gündeme geldi. Rakibine yaptığı gereksiz faul sonrası kırmızı kart gören ve takımını yalnız bırakan Fenerbahçe maçında da cezalı duruma düşen Zokora’ya yönetimden ceza verilmesinin gündeme geldiği belirtildi.

TAKIM İZİNLİ
Diğer yandan bordo-mavili takım, Sivasspor maçının ardından günü izinli olarak geçirecek. Trabzonspor, 17 Şubat Pazar günü evinde oynayacağı Fenerbahçe maçı hazırlıklarına yarın saat 17.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacağı çalışma ile başlayacak.

SADRİ ŞENER TAKIMI YALNIZ BIRAKMIYOR
Bu arada 30 günlük hak mahrumiyeti cezası sona eren Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Sivasspor karşılaşmasını tribünden izledi.

Takımı aldığı 2-0’lık yenilginin ardından takımla birlikte Trabzon’a dönen Şener, kötü gidişata son vermek için teknik direktör Tolunay Kafkas ile görüşmeler yapacağı belirtildi.

Şener'in zorlu Fenerbahçe maçı öncesinde takımdaki moralleri düzeltme adına bir takım görüşmeler yapacağı öğrenildi.