Gustavo Colman

Arjantinli oyuncu sezon başında Şenol Güneş’le yaşadığı sorundan sonra gözden düştü. Özür dileyip kadroya girdiğinde ise sakatlık nedeniyle formasından uzak kaldı. Bu sezon takımın yıldızı olması beklenirken, en az katkı sağlayan isimlerin başında geldi. Ancak Tolunay Kafkas, Colman’a çok güveniyor. Form tutmaya başladıkça, takımın beyni olacağına inanıyor. Bu nedenle başarılı futbolcuyla antrenmanlarda yakından ilgileniyor. Ondan ne kadar yüksek beklentileri olduğunu sürekli anlatıyor. Tolunay Kafkas’ın Arjantinli oyuncu için düşüncesi net: Eski formuna kavuşursa Trabzonspor’un en büyük transferi olur.

Volkan Şen

Sadece Trabzonspor’un değil, Türk futbolunun en yetenekli oyuncularından biri. Bursaspor’da neler yapabileceğini kanıtladı. Ancak form düşüşü, büyük umutlarla geldiği Bordo-Mavili ekipte de devam etti. Ara transfer döneminde ayrılması bekleniyordu ancak teklif gelemediği için takımda kaldı. Tolunay Kafkas, son yıllarda yaşadığı sert düşüşe rağmen Volkan’dan son derece umutlu. Sezon sonunda yabancı sayısını azaltacağı için, Volkan gibi bir yeteneği yeniden kazanmakta kararlı. Eğer bunu başarırsa sadece Trabzonspor değil, milli takım da sağ kanat için çok etkili bir silaha sahip olacak.

Marc Janko

Kariyeri ortada. Yetenekleri de... Ancak Şenol Güneş’in gözüne girmeyi bir türlü başaramadı. Ayrıca takımın oynadığı sisteme de uyum sağlayamadı. En etkili olduğu hava toplarıyla yeteri kadar buluşamadı. Özellikle yüksek maliyeti nedeniyle, Tolunay Kafkas bu oyuncudan en verimli şekilde yararlanmak istiyor.

44 yaşındaki çalıştırıcı, hücum planını kanatlar üzerine kuracağını Gaziantepspor maçında gösterdi. Bunu oturtabilirse, Janko’ya çok ihtiyacı olacak. Avusturyalı golcü, yeteri kadar forma giyemese de Trabzon’da mutlu olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Kafkas’ın özel ilgisiyle, Avrupa’yı salladığı günlerine geri dönebilir.

Olcan Adın

Gaziantepspor’da müthiş bir çıkış yakaladı. Geçtiğimiz sezonun devre arasında geldiği Trabzonspor’da bu yüksek performansını sürdürdü. Bu sezon da zaman zaman iyi maçlar çıkarsa da en önemli sorunu istikrarsızlık oldu. Aslında Tolunay Kafkas’ın takımın başına geçmesi en çok ona yaradı. “Manevi babam” dediği Tolunay Kafkas’la çıktığı ilk lig maçında, eski takımı Gaziantepspor’un savunmasını dağıttı. Başarılı teknik adam, Olcan’ın bu performansının kalıcı olmasını istiyor. Gaziantepspor’da birlikte çalıştıkları dönemde öğrencisini yıldız yapan Kafkas, aynısını Trabzonspor’da da tekrarlamaya kararlı.