Spor Toto Süper Lig'de 46 puan ile 8. sırada yer alan Trabzonspor, elde ettiği puanların büyük bölümünü kendi sahasında kazandı.

Ligin 33. haftasında sahasında İstanbul Büyük Şehir Belediyespor'u 4-3 yenerek haftayı galibiyetle kapatan Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynadığı 17 maçta 9 galibiyet, 4'er beraberlik ve mağlubiyet ile 31 puan topladı. Bordo-mavili takım 15 puanı ise dış sahada oynadığı maçlarda elde etti.

KAFKAS DÖNEMİ

Karadeniz ekibi, Tolunay Kafkas döneminde ise sahasında sadece Fenerbahçe'ye karşı mağlup oldu. Söz konusu müsabakada bordo-mavili takım rakibine 3-0 mağlup olmuştu. Kafkas döneminde bordo-mavili takım Hüseyin Avni Aker'de oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 1 mağlubiyet ve beraberlik elde etti. Karadeniz ekibi, Gaziantepspor'u 4-1, Medecal Park Antalyaspor ve Gençlerbirliği 2-0, Orduspor'u 1-0 ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-3 mağlup ederken, Fenerbahçe'ye 3-0, Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı.

GİDECEKLER BELİRLENİYOR

Diğer yandan, Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sezon sonu takımdan ayrılacak olan isimleri de kafasında netleştirmeye başladı. Bamba ve Colman'ın ayrılmak istediklerini iletmesinin ardından takımdan gönderilmesi planlanan oyuncular hakkında son aşamaya gelen genç teknik adam, futbolcularına "takımdan ayrılmak isteyen ve bonservis bedelini getiren her oyuncunun ayrılabileceği sinyalini"verdi. Alanzinho hakkında ise net bir karar vermeyen Tolunay Kafkas, Brezilyalı oyuncu ve bazı oyuncular hakkındaki kararını ise önümüzdeki günlerde vereceği belirtildi.

TAKIM İZİNLİ

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından Trabzonspor, günü izinli olarak geçirirken Galatasaray maçı hazırlıklarını yarın saat 17.00'de yapacağı antrenmanla başlayacak.