Teknik Direktör Tolunay Kafkas, demoralize olmadan sadece kazanmaya odaklanmaları gerektiğini belirtip "Bu yolda taraftarımıza da ihtiyacımız var" dedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ligde kendilerini bekleyen zorlu süreç öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Kalan 8 maçı mutlaka kazanmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını belirten Kafkas, şöyle konuştu: "Sıralamada daha üst seviyeye yükselmenin, daha fazla puan toplayabilmenin arayışı içerisindeyiz. Yaşadığımız gelişmeler karşısında çabuk demoralize olmadan yola devam etmeli, sadece işimize ve kazanmaya kilitlenmeliyiz." Trabzonspor'un en büyük gücünün taraftar olduğuna vurgu yapan tecrübeli hoca, "Taraftarımız, renklere tutkuyla bağlı. Kalan haftalarda tribünlere gelerek bizi desteklemeleri, oyuncularımıza sahip çıkmaları, istediğimiz seviyeye gelmemizde bize ön ayak olacaktır. Reaksiyonlarını fazlasıyla önemsiyoruz" diye konuştu.

RUHU CANLANDIRMAK İÇİN BURADAYIZ
Büyük takımların zaman zaman inişli-çıkışlı grafikler çizebileceğini de söyleyen Kafkas, sözlerine şöyle devam etti: "Önemli olan bu durumun üstesinden gelebilecek dirayeti ve kararlılığı göstermektir. Takım olma yolunda bazı aşamalar geçiriyoruz. Uzun bir yola çıktığımız doğru. Her geçen gün daha iyiye ulaşmanın arayışı içersindeyiz. Anlayışın tam anlamıyla oturmasi için biraz daha zamana ihtiyacımız var. İyi çalışıyoruz, böyle devam edeceğiz ve takımımızı çok daha olumlu yerlere taşıyacağız." Kafkas, gerçek Trabzonspor ruhunu canlandırmak için göreve geldiğini de dile getirip, "Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Kaybetmek de kazanmak da alışkanlıktır. Kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Çünkü takımımızın misyonu bunu gerektiriyor" dedi.

7 MAÇTA 2 GALiBiYET ALABiLDi
Trabzonspor, Şenol Güneş'ten sonra göreve gelen Tolunay Kafkas yönetiminde ligde 7 maçta sadece 2 galibiyet alabildi. Karadeniz ekibi, bu süreçte 4 mağlubiyet yaşarken, 1 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Kafkas ile çıktığı iki maçta 1 galibiyet, 1 mağlubiyet alırken adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Editör: TE Bilişim