Divan ve kurullarının, “Şaibenin ortadan kalkması için ya şimdi ya da Aralık’ta kongre olsun” tavsiyesine Başkan Hacıosmanoğlu, “Kongre yok… Yargıtay’ı bekleyelim” diyerek kapıları kapattı

ŞAİBE TARTIŞMASI

Trabzonspor’da Divan ve kurullarının yönetim ile ilk kez bir araya geldiği dev zirvede bir çok gündem masaya yatırılırken, ana tartışma mahkemenin kongre kararı oldu. Divan Başkanı Ali Özkan, ekibi ve kurullar adına yönetime, “Mahkeme kararı sonrasında ortada şaibeli bir durum var. Bunun ortadan kalkması için ya şimdi ya da Aralık’ta kongre olsun. Hem şaibe ortadan kalkar hem de isterseniz yönetimi yenilerek, yola devam etme fırsatınız olur” yönünde tavsiye getirirken, bu teklife Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu sıcak bakmadı.

KONGRE YOK

Hacıosmanoğlu, “Mahkemenin kararı zaten şüpheli. Ancak yine de Yargıtay’a olay taşındı. Oradan ne zaman karar çıkarsa o zaman bakarız. Kongre kararı almayı düşünmüyoruz. Bunu zaten açıkladık, bundan geri dönemeyiz. Eğer gelecek sezon her açıdan başarılı olamazsam, kimseyi beklemem zaten kongre kararı alır giderim. Bunun için kalan ekibimle uyumlu bir şekilde gelecek sezon devam edeceğiz. Başarılı olursak, devam eder, olmazsak bırakırız. Bunun için gündemimizde kongre yok. Tabi Yargıtay kararı olursa o zaman başka” dedi.

YARARLI ZİRVE

Kongre konusunda Hacıosmanoğlu ve ekibinin net tavrı sonrasında divan ve kurullarının üyeleri gündemdeki diğer maddeler ile ilgili olarak görüşlerini çözüm yollarını belirtirken, buna karşın yönetimden gerek mali gerekse de idari olaylar ile ilgili bilgi aldılar. İlk kez gerçekleşen bu zirve sonrasında kurul ve yönetimin bundan sonra daha düzenli olarak bir araya gelerek karşılıklı fikir alış verişinde bulunulması kararı alırken, ay sonunda yapılacak Divan kongresine yönetimin de tam kadro katılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Borç 178 milyon TL

Trabzonspor’da divan ve kurullarının yönetiminde buluşmasında diğer ana gündem mali tabloydu. Son mali tablo ile ilişkin divan üyelerine ve kurullara bilgi veren yönetimin, şuanda borcun 178 milyon TL olduğunu açıklarken, bu yönde divan kongresinde gerekli ayrıntıların zaten kamuoyu ile paylaşılacağını da ilettiği belirtildi.