Ünlü hakem yorumcusu Erman Toroğlu'ndan Volkan'ın Trabzonspor maçından sonra ettiği küfürlerle ilgili dikkat çeken yorum:  

Türkiye'de oynanan maçlarda hakemlere "İ..e" diye bağırılır. Dünyanın hiç bir yerinde hakemlere bu tabir kullanılmaz. Peki neden Türkiye'de kullanılır da dünyada kullanılmaz?

Mutlak vardır sebebi!

Hatta bu sebebi bana birkaç kişi söyledi ama daha bir araştırma yapmam lazım. Herkesin özel hayatı kendisine. Bir toplumu karpuz gibi düşünün. Kesin bir dilim, içinde karpuzun bütün özellikleri vardır. Toplumun her kesiminde de veya her meslek dalında özel hayatı değişik isteklerle dolu insanların olması normal.
Mutlak vardır bir sebebi!
Pekiiii, tribünlerden Volkan'a küfür ediliyor. Ve bu oyuncu bir milli maçta (sonradan bütün kameralar izlenmesine rağmen sadece bir kişinin küfür ettiği görüldü) küfür gerekçesiyle önce sahayı, sonra stadı terk ediyor. Pekii aynı maçta oynayan A Milli Takım'daki diğer Fenerbahçeli oyuncular da var. Tribünlerden onlara niye küfür edilmiyor?
Mutlak vardır bir sebebi!
İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe ile oynayacakları maçın hakemini karşılaşma öncesinde telefonla arıyor. "Doğru dürüst idare et" gibi laflar sarf ediyor. Sonra da beyanat veriyor: "Hakemleri her zaman ararım. Hatta hakemin kararlarında kasıt görürsem takımı da sahadan çekerim."
Peki Hacıosmanoğlu'na bunu yaptıran ne? Bunu durup dururken mi yapıyor? Geçtiğimiz yıllarda hakem tayinlerinde bazı duyumlar mı aldı acaba? Veya hakem camiası içinde bir şeyler mi duyuyordu? Bazı kulüpler yıllardır gizli kapaklı yaptıkları işler sonrası şampiyon olduklarında "Biz bu işleri biliriz. Bizi teknik direktörlerimiz şampiyon yapmıyor. Biz yapıyoruz" dedikleri için mi Hacıosmanoğlu bu tarz bir işe giriyor?
Mutlak vardır bir sebebi!

ALLAH KORUSUN!
Maçtan sonra soyunma odasına giderken hakem yardımcıları ve temsilci beraber yürürlerken, kendine milli maçta küfür edildiği için sahayı ve stadı terk eden Volkan, bu sefer maçın hakemi ve Trabzonspor Başkanı'na küfür ediyor. Aynı Volkan, Fenerbahçe Stadı'na çok yakın evi olan Hacıosmanoğlu'nun mahallesine gidip acaba aynı küfrü suratına karşı yapabilir mi? Ama aynı Hacıosmanoğlu, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan arabası ile tek başına rakip taraftarların arasından çıkabiliyor. Bu Volkan hem Hacıosmanoğlu'na, dolaylı yoldan da hakem ve federasyona küfür etmiş oluyor. Çıkacak cezayı merak ediyorum. Ve altını çizerek bir tehlikeyi işaretliyorum; eğer cezaları TFF olarak adaletli vermezseniz sonra şahıslar birbirlerine ceza vermeye kalkarlar. Allah korusun! Bütün bunlar böyle yaşanıyorsa...
Mutlak vardır bir sebebi!
Hacıosmanoğlu, Bülent Yıldırım'ı arıyor. Yıldırım'ın dediğine göre tehdit, hakaret yok. Araması kesinlikle yanlış. Peki böyle bir durumda hakem ne yapar? Telefonu kapattıktan sonra açacağı ilk telefon Merkez Hakem Komitesi Başkanı'na olmalıdır. Olayı bütün teferruatıyla ona anlatmalıdır. Peki MHK Başkanı'nın tutumu burada nasıl olmalıdır? Hakeme sorar; "Bu telefon konuşması, artı veya eksi seni etkiledi mi? 'Bu maçı benden alın' diyor musun? Alacağı cevaba göre de yönünü çizer. Bu son yazdıklarım benim görüşümdür. Hakem ve komite ne yapmıştır onu bilemem. Bir habere göre de Yusuf Namoğlu hakemlere demiş ki, "Telefon numaralarınızı değiştirin!" Yusuf Namoğlu'nun bu kadar aptal birisi olacağına inanmıyorum. İstediğiniz kadar numara değiştirin, isteyen sizi yine bulur. Olay numarada değil, beyinde biter!
Türkiye'de hakem konusunda bunlar yaşanıyorsa...
Mutlak vardır bir sebebi!

TRABZONLU BARIŞ ŞİMŞEK...
Türkiye'de maçlarda bazı hakemler bazı takımlara uğurlu (!) gelirler. Bu uğur acaba isteklerle mi olur? Yoksa bu hakemlerle bu takımlar çokça mı maç kazanırlar veya mağlup olmazlar. Ondan mı adları uğurluya çıkmıştır. Veya bazı hakemler bazı takımlara uğursuz (!) geldikleri için bazı takımların maçlarına ısrarla verilmezler. Bunlar da uğursuz hakemler sınıfına girerler. Yine bazı hakemler mesela Trabzonlu olduğu için Barış Şimşek, Fenerbahçe maçlarına hiç verilmez. Ve bu çocuk da aslında fena hakem değildir. Yıllarca, "Siz hakemlerin yaptıklarına bakmayın, esas yardımcı hakemlerin bayraklarına bakın!" diyenler acaba kimlerdir?
Yine yıllarca TV'lerde yaptığım yorumlarda 3 metre ofsaytı görmeyip 0,02 cm ofsaytı görenlerin, bunu göstere göstere yapanların ve lig sonunda bunların neye mal olduğunu söyleyenlerdenim. Hatta hep "Yanlarım ağrıyor, yanlarım ağrıyor" diye inlemişimdir! Bu alem 40 kişidir. Herkes birbirini iyi tanır. Yılların yöneticileri hangi futbolcunun hangi hakemin ne yaptığını çok iyi bilir. Kamuoyu önünde bunları açıklayamadıkları için 'dön baba dön'ü oynarlar. 

TORBADAN TAVŞAN ÇIKMADI!
Beyler Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz baktı ki bu işlerin önüne geçemeyecek Spor Bakanı olduğu zaman hakemleri tavşan gibi torbaya soktu. Ama onda da başarılı olunmadı. O torbalardan tavşanlar değil istenilen hakemler çıktı. Şimdiki bazı yöneticiler bazı hakemlere bazı şeyler uygulatmaya kalkıyorlarsa ve yıllarca üstü kapalı eylemler yapmışlarsa şimdi Trabzonspor Başkanı eylemleri üstü açık yapıyor. 
Mutlak vardır bir sebebi!
Bu yaşıma geldim futbolculuk, hakemlik, yorumculuk yaptım.
Geçmişinde sakatlık (!) olanlara, maç satanlara TV'lerde ve gazetelerde yorum yaptırılmasına ne dersiniz acaba? Hala yapıyorlarsa...
Vardır mutlak bir sebebi!
Türk futbolu dünya klasmanında 52. sıraya düştüyse...
Vardır mutlak bir sebebi!
Meclis komisyonları kuruldu. 3-4 saat konuşmaya çağrıldık. Şike yasaları çıkarttık. 'Dünyanın en güzel ve etkili yasası' dedik. Sonunda ne oldu?
Mutlak vardır bir sebebi!
Benim yorumum çok kısa olacak: Hadi ulan oradan, gidin işinize.
Editör: TE Bilişim