Toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın yanı sıra, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Trabzonspor Divan Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ, 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaettin Hatayoğlu, 1967 Trabzonsporlular Derneği Trabzon Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Akın Çelik, yöneticiler, spor camiası ve davetliler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaettin Hatayoğlu, Trabzonspor'dan tek bir maddi destek almadan derneği yüksek bir konuma getirdiklerini söyledi.

Trabzon şehrine ve Trabzonspor'un renklerine aşık olduklarını belirten Hatayoğlu, "Başka hiç bir düşüncemiz yok. Biz Trabzonspor'un bayrağını dalgalandırıyoruz. Yaptığımız bütün etkinlikler Trabzonspor'u ilgilendiriyor. Ben geçmiş yönetimlere ve şimdiki yönetime çağrım var. Gelin bizi denetleyin. Çünkü yaptığımız bütün etkinlikler tamamen Trabzonspor'un ilgilendiriyor. Gelin Trabzonspor adına bütün dernekleri denetleyin" dedi.

HASAN YENER, "FUTBOLUN GİDİŞİNİ BEĞENMİYORUZ"

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Trabzonspor'un UEFA'da en çok tanınan kurumlardan biri olduğunu belirterek, futbolun taraftar toplulukları ile güzel olduğunu belirtti.

Yener, taraftarın futbolcuya ve teknik ekibe görsel bir şov kattığını ifade ederek şöyle konuştu: "Şiddet olaylarını düşündüğünüzde maalesef bunlar futbolu seviyesizleştiren önemli unsurlardan biri. Bu bakımdan Trabzonspor kulübü olarak bunları son derece önemsiyoruz. Futbolun gidişini beğenmediğimizi birçok kez ifade ettik. Bunda futbolun içinde olan herkesin sorumluluğu var. Belki de medyanın ekonomik kaybı nedeniyle taraftarlar arasındaki olumsuzluğu arttırıcı yayınları maalesef futbolu bugünlere taşıdı. Trabzonspor taraftar grupları ile futbola önemli mesajlar vermiştir. Tabi ki taraftar dernekleri kulüpleri yaşatır ve büyük destek verirler. Taraftar dernekleri kulüpler üzerinde pozitif ivme yapacakları bir gerçektir."

Trabzonspor eski Başkanı Atay Aktuğ ise yaptığı konuşmada, "Trabzonspor çok büyük bir camia. İlk 4 içerisinde olması için şampiyonluk yarışında olmalı. Burada eski dostlarla bir araya geldik, bu noktada dernek yönetimine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU, "TRABZON BELEDİYESİ HER ZAMAN TRABZONSPOR'UN HİZMETİNDE OLACAKTIR"

Trabzonspor'da birlik ve beraberliği talep ettiklerini kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu, "Trabzon Belediyesi geçmişinden beri şimdi de Trabzon'un değerlerine yanında ve hizmetinde olacaktır. Sadece Başkanı ile değil bütün çalışanları ile bütün imkanları ile kendini yükselten Trabzonspor'un her zaman yanında olacaktır. Trabzonspor temiz futbolu ile şerefli şampiyonlukları ile en açık bir şekilde ortaya koymuştur. Geçtiğimiz yılda Türkiye'nin yaşadığı üzücü şike hadisesinde Trabzonspor'un başkanı yönetimi ile teknik direktörü ve bütün taraftarları ile hak ve hukuktan adaletten yana doğruluğun gerçekleşmesi için hiç bir eksiklik bırakmadan tamamen etik kurallar çerçevesinde şehrinin hakkını savunduğunu Türkiye yaşadı. O bakımdan bu birlikteliği ve beraberliği talep ediyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

VALİ KIZILCIK, "BİZE HER YER TRABZON"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise, "Tüm dünyanın dört bir köşesinde yaşayan bu renklere gönül verenlerin takımıdır. Dolayısı ile kendinizi dar bir alana hapsetmek yerine 'Bize her yer Trabzon' felsefesinden hareketle kendimizin kim olduğunu bir kez daha düşünüp onun gereği gibi hareket etmenin düşüncesindeyim. Bu düşünceyi, bu düşünce doğrultusunda eylemi gerçekleştirecek olanlar sayın başkanın oluşturduğu ekip ve benzerleri tarafından yapılmaktadır. Trabzonspor sadece Trabzon'da yaşayanlar veya köken olarak Trabzonluların değil tüm Türkiye'nin, tüm Dünya'nın dört bir köşesinde yaşayan ve bu renklere bu davaya gönül verenlerin takımıdır" ifadeleri kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 1967 Trabzonsporlular Derneği Trabzon Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri davetlilere tanıtıldı.