Yaşanan sakatlıklar, Malouda’nın eşinin rahatsızlanması nedeniyle ülkesine gitmesi, Kasımpaşa ve Elazığspor beraberlikleri. Bunlar yetmiyormuş gibi Zokora’nın zamansız düğünü, Colman ve Henrique’nin izin almadan bu düğüne katılmaları nedeniyle kadro dışı bırakılmaları... 4-0’lık Sivasspor galibiyetinin ardından yaşanan bu gelişmeler Trabzonspor’da moralleri alt üst etmişti. Ancak Gençlerbirliği önünde alınan 3-0’lık zafer, Bordo-Mavililer’de tüm sorunları bir anda ortadan kaldırdı. Puan tablosunda 4. sıraya yükseldi, adeta beyaz bir sayfa açıldı.

İhtiyacı olanlar attı!

Galibiyet kadar, 3 puanı getiren isimlerin Adrian, Paulo Henrique ve Yusuf olması da önemliydi. Adrian ve Paulo Henrique, son haftalarda performansları nedeniyle en çok eleştirilen oyuncuların başında geliyordu. İki oyuncu da uzun süredir yaşadıkları gol hasretini Gençlerbirliği karşısında sonlandırdı, büyük moral buldu. Üçüncü golün Yusuf Erdoğan’dan gelmesi de anlamlıydı. Çünkü yaşadığı sakatlık sonrası bir türlü kendini toparlayamayan, “Sakatlık nedeniyle korkuyordum, öz güvenimi kaybetmiştim” diyen genç yıldız da ağları sarsarak kendine geldi. Maçtan sonra yaptığı açıklamada da, “Bu golle öz güvenimi geri kazandım” dedi.

Özer asistleriyle sırtladı

Gençlerbirliği maçında yüzleri güldüren iki isim daha vardı: Özer Hurmacı ve Bosingwa... Portekizli oyuncu hakkında son dönemde birçok iddia ortaya atıldı. “Parasını alamadığı için mutsuz, her an takımdan ayrılabilir” yorumları yapılan Bosingwa, performansının yanı sıra takıma liderlik etti. Genç oyunculara saha içerisinde abilik yaptı. Hırsıyla göz doldurdu. Onun bu görüntüsü, başta Hami Mandıralı ve yönetim olmak üzere herkesin yüzünü güldürdü. Özer Hurmacı da aynı Bosingwa gibi sürekli arkadaşlarını motive etmeye çalıştı Yaptığı asistlerle de galibiyetin mimarları arasında yer aldı. 
Editör: TE Bilişim