Son 10 dakikası büyük bir heyecana sahne olan maç, Zağnossporlu Sami Bayram’ı 90+4’te attığı frikik golüyle 2-2 bitti. Bu sonucun ardından sahadan 1’er puanla ayrılan iki ekip de puanlarını 5’e yükseltti.

İLK YARI TEK GOL

Yavuz Selim’de oynanan mücadele, Ortahisar Kanunisporlu oyuncuların vuruşuyla başladı. Karşılıklı top kayıplarının yaşandığı ilk yarının ikinci çeyreğinde Ortahisar Kanuni takımı penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanmak için topun başına Mehmet Gökhan Yılmaz geçti. Zağnosspor kalecisi Murat Kul köşeyi doğru bilmesine rağmen topu çıkaramadı ve Ortahisar Kanuni 1-0 öne geçti. Golün ardından iki takım oyuncuları da oyunu orta sahada kabullendi. Sık sık pas hatalarının yaşandığı ilk yarı gol pozisyonu açısında da kısır geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA NEFESLER TUTULDU

Maçın ikinci yarısına Zağnossporlu oyuncular daha istekli başladı. Ortahisar Kalesine gol için yüklenen kırmızı-mavi-beyazlı oyuncular aradıkları golü bir türlü bulamadı. Maçın son anlarında ise büyük çekişme yaşandı. 78’inci dakikada Zağnosspor savunmasını eksik yakalayan Ortahisar Kanuni, Bayram Yazıcı ile fark 2’ye çıkardı. Herkesin Zağnosspor ilk kez kaybedecek dediği anda, kaptan Eser Batur 81’inci dakikada sahneye çıktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Batur, kaleci Fevzi Bayram’ın solundan topu ağlarla buluşturdu ve farkı 1’e indirdi. Bu golün  ardından iyice hırslanan Zağnossporlu oyuncular beraberlik için yüklendi. Orta hakem  Mustafa Aydın müsabakaya 4 dakika uzatma ekledi. Tam maç 2-1 bitiyor derken, dakikalar 90+3’ü gösterirken Zağnosspor hücum yönünün sağından, kaleye 26 metre mesafeden serbest vuruş kazandı. Atışı kullanmak için topun  başına, oyuna ikinci yarıda giren Sami Bayram geçti. Barajın üzerinden iyi bir vuruş yapan Sami Bayram’ın kullandığı frikikte top sol direğin içine çarparak ağlarla buluştu ve skor 2-2 oldu. Santra vuruşunun arından hakem maçı bitirdi ve iki takım da sahadan 1’er puanla ayrıldı. Bu golle birlikte Zağnosspor 24 maçlık yenilmezlik serisini de 25 maça çıkarmış oldu.

MAÇ SONU OLAYLAR

Maçın bitimiyle birlikte Yavuz Selim’de istenmeyen olaylar yaşandı. Sahaya atlayan bir grup taraftar Zağnossporlu oyunculara saldırdı. Çıkan olaylara iki takım oyuncuları da karışınsa sahaya çevik kuvvet ekipleri girdi. Çıkan olaylar öncesinde, Zağnnosspor’un ikinci golü bulduğu anda hakemle girdiği diyalogdan dolayı Ortahisarlı oyuncu Hasan Kazancı direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Son anlarında büyük çekişmenin ve gerginliklerin yaşandığı mücadelede olayları çevik kuvvet ekipleri yatıştırdı.

MUMCİ’NİN ANNE ACISI

Maç oynandığı sırada Zağnosspor orta alan oyuncusu Ali Mumci’nin annesinin hayatını kaybettiği haberi geldi. Yedek kulübesindeki Ali’ye haber hemen verilmedi. Maçın bitimiyle annesi Fadime Mumci’nin yaşamını yitirdiğini öğrenen Mumci adeta yıkıldı. Kanser olduğu öğrenilen anne Mumci’nin cenazesinin Cuma günü Cuma namazının ardında kılınacak cenaze namazının arından defnedileceği bilgisine ulaşıldı. 

ORTAHİSAR KANUNİ 2-2 ZAĞNOSSPOR
SAHA: Yavuz Selim

HAKEMLER: Mustafa Aydın**, Mehmet Metin**, Bahtiyar Demirci**

ORTAHİSAR KANUNİ FK: Fevzi Bayram**, Üzeyir Ergün** (Dk. 75 Hakan Kurtuluş*), Murat Mazlum**, Cemal Elmas**, Muhammet Ali Beşir**, Furkan Aydemir**, Bayram Yazıcı** (Dk. 90 Semih İpek?), Necati Koca**, Mehmet Gökhan Yılmaz**, Hasan Kazancı**, Furkan Akyazı* (Dk. 86 Samet Yazıcı?)

ZAĞNOSSPOR: Murat Kul**, Eren Eroğlu**, Kader Ulusoy*, Tamer Altun***, Eser Batur***, Hakan Çakın**, Hakan Bayraktar* (Dk. 59 Muhammed Ali Çavuş**), Mustafa Gökmen Bozlar**, Eray Bayrak** (Dk. 75 Sami Bayram***), Emre Kalaycı**, Serdar Tonyalı**

GOLLER: Dk. 25 Mehmet Gökhan Yılmaz (P), Dk. 78 Bayram Yazıcı (Ortahisar Kanuni Fk.), Dk. 81 Eser Batur, Dk. 90+4 Sami Bayram)

KIRMIZI KART: Dk. 90+4 Hasan Kazancı (Ortahisar Kanuni Fk.)


Editör: TE Bilişim