Mükemmel bir organizasyona imza atan güvenlik yetkilileri, geçmiş maçların aksine bu kez çok daha titiz davrandı. Tepeden tırnağa kontrolden geçmeyen hiçbir taraftar maça giremedi. Bu aramalar sırasında toplam 4 bin çakmak toplandı. F.Bahçe kafilesi alınan önlemler sayesinde stada tek bir yabancı madde atılmadan ulaştı.

Trabzonspor ile Fenerbahçe son yılların en sakin, en olaysız, en centilmen mücadelesini geride bırakırken karşılaşma öncesi alınan önlemler tüm sıkıntıların önüne geçti.

Maçta herhangi bir problemin yaşanmamasında gerek futbolcuların, gerekse tribünlerin geçmişe göre daha sakin ve sağduyulu olmasının yanında temel detay Trabzon Emniyeti’nin bu sefer mükemmel bir organizasyona imza atması oldu.

Öncelikle geçmiş maçların aksine üst arama konusunda çok daha titiz davranıldı. Tepeden tırnağa kontrolden geçmeyen hiçbir taraftar maça giremedi. Bu aramalar sırasında toplam 4 bin çakmak toplandı. Özellikle çorap ya da ayakkabılarda bulunan bu çakmakların toplanması maç içinde olası bir tehlikeyi de önledi.

SOKAKLAR KAPATILDI

Rize’den Trabzon’a maç günü karayolu ile geçen sarı-lacivertli takım en büyük sıkıntıyı stada girmek üzereyken yaşıyordu. Yerleşim yerlerinin içinden ve sokaklardan geçerek stada ulaşan kafilenin bulunduğu otobüse taş ya da yabancı maddeler atılıyordu. Pazar günkü maçta emniyet buraları tamamen demir bariyerlerle çevirdi. Tek bir madde atılmadan otobüsün sokak aralarından Hüseyin Avni Aker’e ulaşması sağlandı.

YÖNETİCİLER KARŞILADI

Sarı-lacivertli kafileyi stat girişinde Trabzonsporlu birkaç yetkili karşıladı. Oturacakları yerlere kadar eşlik ettiler. Hatta iki takım idarecileri maçın ardından kısa bir maç değerlendirmesi bile yapma imkanı buldu.   
Trabzonsporlu yetkililerin, Fenerbahçeli yöneticilere tansiyonun düşük olmasındaki önemli etkenlerden birinin Volkan Demirel’in Trabzon’a gelmemesi olduğunu ifade ettikleri de öğrenildi. Geçen sezonki maçta bordo-mavili taraftarlar ile gerginlik yaşayan milli kalecinin cezası sebebiyle kadroda bulunmamasının gerilimi düşürdüğü kaydedildi.

ÖZEL TEŞEKKÜR

Sarı-lacivertli kulüp güvenlik önlemleri için teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “Trabzon Havalimanı’ndan başlayarak konakladığımız şehir olan Rize’ye kadar kafilemizi bir an olsun yalnız bırakmayarak maç sonunda tekrar havalimanına sorunsuz bir şekilde ulaşmamızı sağlayan; Trabzon Valiliği’ne, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne, Rize Valiliği’ne, Rize Emniyet Müdürlüğü’ne, İl/İlçe Jandarma Komutanlığı personellerine, devletin çeşitli birimlerinde görevli olan tüm güvenlik çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız” denildi.

Milliyet

Editör: TE Bilişim