Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak, dernek üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ''şike ve teşvik'' süreci ile ilgili açıklamalarının ve Trabzonspor'un Fenerbahçe ile aynı kefeye konulup PFDK'ya sevk edilmesinin bordo-mavili taraftarlarda infial uyandırdığını söyledi. 


Kodalak, bunun neticesinde taraftarlardan gelen istek üzerine gerekli yasal işlemleri yerine getirip, emniyet ve valilikten izin aldıklarını belirterek, ''Yürüyüş, Cumartesi günü 14.00'de Cumhuriyet Caddesi'nde başlayacak ve Meydan Parkı'nda basın açıklamasıyla son bulacak. Bu yürüyüş ile Türk futbolunu Fenerbahçe'ye kurban etmek isteyenlere en azından taraftarlar olarak cevap vermek amacındayız. Trabzon'daki sivil toplum örgütlerini, taraftarlarımızı 'Temiz Lig Yürüyüşü''nde aramızda görmek istiyoruz. Yürüyüşe katılanlardan, bordo–mavili formalar ve bayrakların yanı sıra siyah mendiller ve flamalar da getirmesini istiyoruz'' dedi. 

-58'inci dakikada siyah balon- 
Kodalak, 6 Mayıs Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçı için daha önceki lig maçında olduğu gibi protesto hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek, ''Maçın 34'üncü dakikasında yine temiz futbol ve adalet için beyaz atletlerimizi sahaya atacağız. Tüm taraftarlarımızın da bize katılmasını, bu protestonun sınırlı kalmamasını istiyoruz. Maçın 58'ini dakikasında da TFF'nin 58'inci maddeyi değiştirmesini protesto etmek için siyah balonlar uçuracağız'' diye konuştu. 

Fenerbahçe yönetiminin yaptığı basın toplantısını hatırlatan ve Trabzonspor yönetiminin de benzer bir toplantı yapmasını isteyen Kodalak, ''Yöneticilerimiz isterse yürüyüşümüze katılabilirler, açık bir basın toplantısı yapabilirler. Yönetimden bu konuda bir adım bekliyoruz'' dedi.