Alp, "Yaklaşık iki gündür sosyal medyada hakkımda yer alan yorum ve ithamları büyük bir üzüntüyle izliyorum. Hatta bu, öyle bir noktaya geldi ki, kulübe hizmetlerini kamuoyunun takdir edeceği rahmetli babam dahi konuya dâhil edilmeye başlandı. Tüm bu yaşananları “aile olarak” hak ettiğimizi düşünmüyorum. 

Trabzonsporlu olduğuna inanmak istediğim kişilerle aramda oluşan “hukuki yorum ve değerlendirme” farkının, bu noktaya gelmesi sürecinde bir hatam var ise, şahsım adına özür diliyorum. Ancak konunun artık beni aşıp, çok sevdiğimiz Trabzonspor Kulübü’nü yıpratma aşamasına geldiğini görmek ziyadesiyle üzüntü verici.

Gelinen bu noktada, şahsıma yapılan tüm küfür ve hakaretleri, kişiliğimden ödün de vererek, sineye çekip, “ortak mücadele vermemiz gereken başkalarını sevindirmemek” adına hiçbir yorum yapmayacağımın bilinmesini isterim. 

Bugün sadece, çok tartışılan PFDK kararlarına koyduğum muhalefet şerhlerini kamuoyu ile paylaşarak konuyu kendi açımdan kapatıyorum. Belki bu vesile ile, Arjantin’e bağımsızlığını kazandıran ünlü komutan Bernardino Rivadavia’nın dediği gibi, “geleceği öne alma şansımız” doğabilir.  

Yine bu vesile ile, içinde bulunmaktan onur duyduğum Trabzonspor camiasının bir kısmının, “hakkı ve hukuku” yeterinde savunamadığımı düşünmesi üzerine, işgal ettiğim Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Üyeliği koltuğundan an itibarıyla istifa ettiğimi de kamuoyu ile paylaşmak isterim. 

Yıllar önce küçük bir kasabada, kör bir adama yıllar boyu eşlik eden ve adamı terk ettiği anda gözlerinin açılmasını sağlayan köpeğin hikâyesini hatırlatmak gerekiyor. Belki, bu yaşananlar üzerine verdiğim istifa, Türk Futbolu’nun önünü kapayanların gözlerinin açılmasını sağlar da, koltukta oturarak başarmaya gücümün yetmediği bir şeyi, mezkûr koltuktan kalkarak başarabilirim. 

İstifamdan itibaren “tarafsız kalma” zorunluluğunu kaybetmem dolayısı ile de, kendi camiasının büyük bir kesimi tarafından yalnız bırakıldığına inandığım “Büyük Trabzonspor”’un değerli Başkanı’nın her zaman yanında olacağımın da bilinmesi isterim.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur..

 

Av. Yusuf Reha ALP

Editör: TE Bilişim