Tekden Denizlispor'dan mukavelesini feshederek ayrılan Barış Örücü, "Aralarında Trabzonspor'un da olduğu birçok Süper Lig ekibinden transfer teklifi aldım ve henüz değerlendirme aşamasındayım. Ama gönlüm Avni Aker'den yana" dedi.

Tekden Denizlispor'dan ayrılmasının ardından tatil için Almanya'da yaşayan ailesinin yanına gelen genç futbolcu Barış Örücü, futbol yaşamıyla ilgili beklentilerini anlattı. Krefeld şehrinde arkadaşlarıyla buluşarak hasret gideren Barış Örücü, hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili olarak "Aralarında Trabzonspor'un da olduğu birçok Süper Lig ekibinden transfer teklifi aldım ve henüz bunları değerlendirme aşamasındayım. Gerek menajerim Ahmet Bulut ile gerekse ailemle gelen teklifler üzerine konuşuyorum. Profesyonel oyuncuyum ve gelecek planlarımı buna göre yapmalıyım. Değerlendirme yaparken açıkçası kalbimin Trabzonspor'dan yana attığını söyleyebilirim" dedi.

Trabzonspor Kulübü tarafından kendisine telefonla aranarak teklif yapıldığını belirten orta saha oyuncusu, "Geçen sezon başarılı bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Bunun da Süper Lig ekiplerinden gelen tekliflerde etkili olduğu sanıyorum. Teklifler onur verici ve sevindirici. Ama daha çok gencim ve kariyerim açışından en doğru kararı vermeliyim" diye konuştu.

"AVNI AKER'DEN ÇOK ETKİLENDİM"

2011'den 2013'e kadar formasını giydiği Bursaspor ile Avni Aker Stadı'nda iki kez Trabzonspor'a karşı forma giydiğini hatırlatan Barış Örücü, "Bir futbolcu için taraftar ve stat çok önemlidir. Avni Aker gibi bir statta ve takımını çılgınca destekleyen bir taraftara sahip Trabzonspor'un formasını giyebilmek, her futbolcuya nasip olmuyor. Trabzonspor çok büyük bir camia. Kendim de Karadenizli olduğum için Trabzon'u kendime çok yakın hissediyorum. Bakalım kısmet olursa çok mutlu olurum" ifadesini kullandı.

"AVNI AKER İÇİN YENİ BİR HAMİ OLABİLİRİM"

Örücü, "Karşılıklı anlaşır ve o büyük formayı giymek kısmet olursa, Hami Mandıralı gibi bir isim olabilirim. Çok arkadaşım oyun stilimi ve şutlarımı Hami Mandıralı'ya benzetiyor. Tabii ki onun kadar olmak kolay iş değil, ama Avni Aker'de Trabzonspor camiasına yeni bir Hami dönemi yaşatabilirim" diyerek sözlerini tamamladı.