Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor evinde Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Avni Aker'de oynanan ve pozisyon açısından oldukça durgun geçen mücadeleyi bordo-mavililer 1-0 kazandı.

İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın tek golünü 76. dakikada Paulo Henrique attı. Brezilyalı oyuncu ligdeki ilk golünü de kaydetmiş oldu.

Bu skorun ardından Trabzonspor puanını 6'ya çıkardı ve 8. sıraya yükseldi. Karabükspor ise ilk mağlubiyetini alırken, 7 puanla 3. sıraya geriledi.

YUSUF ERDOĞAN İLK KEZ 11'DE!

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk eden Trabzonspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay, sürpriz bir şekilde Volkan Şen'in yerine genç oyuncu Yusuf Erdoğan'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Ligin ikinci haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçında taraftarlardan gördüğü tepki sonrasında sahayı izinsiz terk eden Volkan Şen'e kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, tepki göstermişti. Hacıosmanoğlu'nun, üçüncü haftada teknik direktör Akçay'ın Volkan Şen'i oynatmasının yanlış olduğu yönündeki açıklamaların ardından bu futbolcu, Kardemir Karabükspor maçında yedek kulübesinde yer aldı.

Sezon başında Trabzonspor'a pilot takımı 1461 Trabzon'dan teknik direktör Mustafa Akçay ile gelen Yusuf Erdoğan, yeni takımıyla ilk kez bir lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Bordo-mavililer, 3-0 yenildikleri Akhisar Belediyespor maçından farklı olarak 2 oyuncuyla sahaya çıktı. Volkan Şen-Yusuf Erdoğan değişikliğinin yanı sıra savunmada sakatlığı bulunan Giray'ın yerine Mustafa Yumlu görev yaptı.

BOSINGWA YOK, BATUHAN TRİBÜNDE

Trabzonspor'da ligin ilk 3 haftasında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Bosinqwa yine 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Hafta içerisinde takımla çalışmalara başlayan Portekizli oyuncu, tam olarak hazır hale gelmemesi nedeniyle teknik direktör Akçay tarafından maç kadrosuna alınmadı.

Bordo-mavili takımda, yedek kulübesinde alternatif forvet oyuncu olarak ise Emre Güral yer aldı. Teknik direktör Akçay, performansı nedeniyle Batuhan'ın yerine bu futbolcuyu tercih ettiği öğrenildi.

İLK YARIDA SES YOK!

Mücadelenin ilk yarısında iki takım da kendi sahasında rakibini karşılamayı tercih ederken, aranan gol ise bir türlü gelmedi.

İki takım da pozisyon açısından oldukça kısır bir yarıya imza attı ve tribündeki taraftarlar aradığı heyecan seviyesini yakalayamadı. İlk yarı golsüz bir şekilde sona erdi.

HENRIQUE ATTI, TRABZON AYAKLANDI!

İkinci yarının ilk dakikaları da ilk yarıdaki görüntüden farksız başladı. Trabzonspor daha istekli bir görüntüde olunca, aradığı golü de bulan taraf oldu.

Trabzonspor 76. dakikada öne geçri. Sağ kanatta başlayan Trabzonspor atağında Adrian'ın pasında Gustavo Colman ceza yayının gerisinde topla buluştu. Colman savunma arkasına sızan Paulo Henrique'ye pasını verdi. Paulo Henrique sol çaprazdan aldığı topu düzeltip vuruşunu yaparken, fileleri havalandırdı ve takımını öne geçirdi.

Bu golün ardından başka pozisyon olmadı ve mücadele 1-0 sona erdi. 
Editör: TE Bilişim