Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanşında Trabzonspor, taraftarı önünde TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşı karşıya geldi. İlk yarısının 0-0 bittiği maçta Trabzonspor Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 5-1 mağlup etmeyi başardı.

İlk maçta da rakibini 4-0 mağlup eden Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadroyu sahaya sürdü. Trabzonspor'da en son ligin 12. haftasında Osmanlıspor ile oynanan maçta forma giyen ve sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan uzak kalan Jose Sosa, 4 maç sonra formasına kavuştu.

TRABZON'DA TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Trabzonsporlu taraftarlar, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasına ilgi göstermedi.

Tribünlerin büyük bölümü boş kalırken, maça gelen bordo-mavili taraftarlar ise karşılaşma öncesi futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Az sayıda konuk ekibin taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yer alarak takımlarına destek verdi.

Mücadelenin ilk yarısında her iki ekip de skoru değiştiremedi. İkinci yarı sessizliği bozan gol 53. dakikada Stephane Acka'dan geldi ve konuk ekip 1-0 öne geçti. Bu gole Trabzonspor çabuk cevap verdi. Trabzonspor 56. dakikada Hugo Rodallega, 60. dakikada penaltıdan ve 62. dakikada Volkan Şen'in golleriyle skoru 3-1'e getirdi.

Daha sonra 87. dakikada Bongonda attı skor 4-1 oldu. 90+1. dakikada Murat'ın rakibine yaptığı harekette hakem faulü belirledi ve penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda konuk ekipte Murat kırmızı kart gördü. Penaltı için topun başına Rodallega geçti. Rodallega şık bir vuruşta penaltıda topu ağlara gönderdi ve skoru 5-1'e geldi. Bu golden sonra hakem maçın son düdüğünü çaldı.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda 6. tura yükselmeyi başardı.