Trabzonspor Basketbol takımı Uşak Üniversitesi karşısında 79-64 mağlup ayrıldı.

Galibiyet için gittikleri Uşak'ta istediğini alamayan Trabzonspor Basketbol takımı şehirden üzgün ayrıldı. Ligde son üç maçını kaybeden ve Play-Off'tan uzaklaşan Trabzonspor, Uşak deplasmanından 79-64 mağlup ayrılarak moralleri bozdu. İlk çeyreğe hızlı başlayan ve önde kapatan Trabzonspor Basketbol takımı diğer çeyreklerde bu performansını koruyamayarak play-off'larda sınıra yaklaştı. Trabzonspor basketbol takımı aldığı bu sonuç ile TB2L'de 51 puanla yedinci sıraya geriledi.
Uşak Üniversitesi Basketbol takımı Atatürk Spor Salonu’nda karşılaştığı Trabzonspor Basketbol takımını maç boyunca öne geçme fırsatı vermedi. Uşaklı basketbol severlerin yoğun ilgi gösterdiği maça iyi başlayan ev sahibi ekip ilk periyodu 21-18 önde tamamladı. Konuk ekip ikinci periyotta El Amin’in bulduğu üçlüklerle maça tutunmaya çalışırken devre 39-33 Uşak Üniversitesi’nin üstünlüğü ile tamamlandı. Çekişmeli oyun üçüncü periyotta da devam etti. Trabzon ekibi El Amin’in art arda bulduğu sayılarla bir ara eşitliği sağlasa da ev sahibi Uşak üçüncü periyotu da 56-50 önde tamamlamayı başardı.

Karşılaşmanın son çeyreğine etkili başlayan Trabzon ekibi galibiyet için art arda üçlükler denedi ancak ev sahibi Uşak, pota altındaki başarılı oyununu bulduğu sayılarla süsleyerek rakibini bu fırsatı vermedi.

1.Periyot: Uşak Üni. 21-18 Trabzonspor
2.Periyot: Uşak Üni. 39-33 Trabzonspor
3.Periyot: Uşak Üni. 56-50 Trabzonspor
4.Periyot: Uşak Üni. 79-64 Trabzonspor

Editör: TE Bilişim